ORAŠKI PODUZETNICI DONIRALI 25 TV-a ZA BOLNICU U ORAŠJU

Vijesti
Udruga poduzetnika Općine Orašje pokrenula je i danas realizirala hvale vrijednu inicijativu, u susret Božićno-Novogodišnjim blagdanima, a riječ je o nabavci televizora za bolničke sobe u Županijskoj bolnici Orašje. Predsjednik udruge Ivo Vincetić uručio je danas ček za donaciju ravnatelju Županijske bolnice Orašje dr Perici Jelečeviću.
„Poduzetnici su pokrenuli aktivnost da se bolnica opremi s televizorima i 25 komada je donirano za sve bolničke sobe, što će posebno značiti pacijentima, a zadovoljni su i djelatnici ove ustanove. Zahvalio bih svim poduzetnicima koji su uzeli aktivno sudjelovanja u ovoj akciji i u budućnosti ćemo provoditi slične aktivnosti za one koji su u najvećoj potrebi“, kazao je na primopredaji donacije predsjednik Udruge poduzetnika Općine Orašje Ivo Vincetić.
Veliku zahvalu, u ime svih pacijenata i djelatnika Županijske bolnice Orašje, Udruzi poduzetnika Grada Orašja, za lijepu gestu u predblagdansko vrijeme, izrazio je ravnatelj bolnice dr Perca Jelečević. „U fokusu interesa ove humanitarne akcije su naši pacijenti. Osobe koje leže u bolnici osjećaju tegobu zbog bolesti. Ovo će biti jedna pozitivna stvar da im se olakša boravak u ovoj ustanovi i barem malo zaborave na svoju bolest, jer sada im se pruža mogućnost gledanja televizijskih programa, što će sigurno smanjiti negativne misli i tegobu koju osjećaju zbog bolesti“, kazao je ravnatelj dr Jelečević.
„ U eri pandemije koronavirusa zdravstveni sustav je orijentiran na novi stil rada, imamo covid odjel i moramo se baviti ovom bolešću u punom kapacitetu. Iako nemamo usko specijaliziranih specijalista, snalazimo se, i svi specijalisti se bave koronom i to dosta uspješno radimo Koliko je nas udarila pandemija kao struku toliko je udarila i gospodarstvo i stoga još veća i jača zahvala ovim humanim ljudima na donaciji, jer su bili u limitima gospodarskog poslovanja, smanjeni su prihodi i tranziti robe i usluga i nadati se da će iduća godina biti bolja za sve“, optimistično je ustvrdio dr Jelečević.
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i u zatvorenom
Udruga poduzetnika Općine Orašje, na koncu kalendarske godine, organizirala je sinoć Božićno-Novogodišnji domjenak za svoje članove, na kojem su bili i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP Dragutin ŽIvković i načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić. Napravljen je rezime godine na izmaku i aktualizirani prioriteti za novu. U pripremi je donošenje Zakona o pripadnosti prihoda u proračunu ŽP za poduzetništvo, u kojem se traži minimalno 3 posto sredstava prvenstveno namijenjenih za stimuliranje upošljavanja visokoobrazovanih i osoba koje imaju srednju stručnu spremu kako bi se ublažio i zaustavio odlazak mladih, te kapitalna ulaganja. U planu je zacrtano i rješavanje prostorija Udruge, koja jedina nema riješeno to pitanje, pri čemu je načelnik Oršolić obećao riješiti taj problem kroz iduće dvije godine.
„Općina Orašje ima 160 registriranih poduzeća i kompanija i oko 200 obrtnika. Ovo je udruga koja okuplja samo poduzetnike, ali nisu svi članovi i želimo i njih učlaniti, jer se na ovaj način može utjecati na sve procese koji se dešavaju u ovoj županiji. Mi smo najveća udruga koja u zadnje 2 do 3 g.- ima aktivan stav kada je odlučivanje u politici prema gospodarstvu i realnom sektoru u pitanju. U suradnji s lokalnom vlasti – Općinom Orašje i Vladom ŽP i kvalitetnim pristupom nadamo se dobrim i pozitivnim rezultatima“, zaključio je predsjednik Udruge poduzetnika Općine Orašje Ivo Vincetić
(radioorasje.com)