ODRŽANA TRIBINA NA TEMU AKTUALNA POLITIČKA SITUACIJA U BiH!

Vijesti

Večeras je u prepunoj sali hotela Euro u Odžaku održana tribina Kantonalnog odbora SDA Posavskog kantona sa temom Aktualna politička situacija u BiH.

Na tribini pored domaćina Sejada Delića predsjednika KO SDA PK i Anesa Osmanovića ministra prometa veza i zaštite okoliša PK kao gosti su učestvovali ministar poljoprivrede FBiH Šemsudin Dedić i načelnik općine Konjic Osman Ćatić koji su ujedno i članovi predsjedništva SDA BiH.

Građani su uputili dosta pitanja od kojih su većina vezana za aktuelnu političku situaciju u fokusu zabrinutosti za stanje u državi koje se sve više usložnjava. Dio diskusije je bio posvećen i ulaganjima u poljoprivredi našeg kantona gdje je ministar Dedić prezentirao podatke ulaganja ministarstva FBiH u našem kantonu. Veliki odaziv građana ovoj tribini pokazuje da je SDA snaga koja je uvijek uz narod, koja kroz direktnu komunikaciju sa građanina na terenu usmjerava svoje političke pravce i ciljeve za dobrobit jedine nam domovine BiH.

Ministar poljoprivrede FBiH se nakon tribine sastao sa domaćim poljoprivrednicima koji su ministra upoznali sa problemima posebno u animalnoj proizvodnji.

(Izvor:SDA Odžak)