BOŽIĆNO – NOVOGODIŠNJE DRUŽENJE U VIDOVICAMA

Vijesti
Motoristi na najistočnijem dijelu općine Orašje , istodobno i Županije Posavske, treću godinu za redom u prosincu, najradosnijem mjesecu darivanja, donijeli su osmjehe na lica mališana iz Vidovica, Jenjića i Kopanica. Radi se o motoristima, najvećim dijelom dijaspore tog područja, a među najaktivnijim su Branka i Marko Šokić. Na organiziranom Božićno-Novogodišnjem druženju najmlađim mještanima svojih sela jučer su dijelili darove, prigodne slatke paketiće. U toj su im se nakani pridružili i članovi MK Posavac Orašje i Kraljevi raga Tolisa. -“Prije svega cilj nam je da obradujemo djecu sa poklon paketima, a uz to da se mještani ovog dijela Županije Posavske okupe na jednom mjestu i družimo, jer u ovom vremenu otuđenosti toga je sve manje, poručuje najaktivniji u akciji Marko Šokić Šole u ime oko 60-tak bikera Istok ( Vidovice, Jenjić, Kopancice). Šokić ističe kako su motoristi uvijek za pozitivnu akciju i organizaciju nekog događaja u smislu oživljavanja mjesta. -“Ni sami nismo očekivali toliku posjećenost, te da će akcija naići na toliki odaziv, pojašnjava Branka. Osim podjele paketa za djecu na sajmu je bilo sadržaja i za odrasle budući je u Vidovicama organiziran Božićni sajam uz roštiljadu, slastice i tople napitke.
Manifestacija je bila posjećena iznad svih očekivanja sa blizu 1.000 posjetitelja, a svojim dolaskom uveličali su je i načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić, kao i predsjednici Skupštine i Vlade ŽP Blaž Župarić i Đuro Topić. Pohvalili su aktivnost motorista ocjenjujući sadržaj primjerenim za kraj godine, osobito u mjestima koja po svojoj povijesti zaslužuju organiziranje sadržaja koji bi okupljali mlade i davali jedan viši kvalitet življenja na tom dijelu Županije Posavske, koji je tijekom protekloga Domovinskoga rata bio među najviše porušenim a za vrijeme poplavne 2014.g. u cijelosti pod vodom. -“Sva ta događanja ostavila su traga i traume na ljudima, a osobito djeci, stoga su upravo ovo sadržaji koji čine svakodnevicu ugodnijom čak i u pandemijsko vrijeme”, kazao je Blaž Župarić.
Prije podjele paketića, moto mrazovi Posavine posjetili su i posljednja počivališta svojih članova na grobljima u Vidovicama i Kopanicama, te u sjećanje na njih zapalili svijeće.
(radioorasje.com)