Razmatraju se varijante za dionicu autoputa koja prolazi kroz Brčko

Vijesti

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić u narednim danima treba da organizuje sastanak da se imenuju nosioci ispred entiteta i definiše datum kada će se sastati i razmotriti varijante za dionicu auto-puta Sarajevo-Beograd koji prolazi kroz Brčko, zaključak je današnjeg sastanka u Sarajevu zvaničnika Republike Srpske, BiH i Federacije BiH (FBiH), prenosi Srna.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je novinarima da konačna odluka o izboru trase kroz Brčko pripada distriktu.

On je dodao da za finasiranje ovog dijela auto-puta postoji interes i Republike Srpske i FBiH.

Mitrović je naveo da je bilo različitih mišljenja na ovom današnjem sastanku, te da je od gradonačelnika Brčkog predloženo da se uradi revizija predloženih trasa, u koju bi se uključili eksperti iz Autoputeva Republike Srpske i Autocesta FBiH.

U Sarajevu je danas održan sastanak zvaničnika Republike Srpske, BiH i FBiH o nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje auto-puta Sarajevo-Beograd, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Sastanku sa prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, premijer FBiH Fadil Novalić i gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić, te direktori “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić i “Autocesta FBiH” Elmedin Voloder, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, supervizor za Brčko distrikt Majkl Skenlan.

(otisak.ba)