U MATIĆIMA PROGLAŠENE „OSOBE GODINE ZA 2021.“

Vijesti
Naš kolega Zvonimir Pejić iz Matića, Osoba je godine sela Matića za 2021 godinu, dok je u ženskoj konkurenciji ta titula pripala novinarki Ivani Mišković iz Matića, a njihova sumještanka 80-ogodišnja Kata Pejić osvojila je nagradu „Oskar popularnosti“. Izbor i proglašenje „Osoba godine sela Matići“ održano je na sinoćnjoj manifestaciji, koja je svoje prvo izdanje imala prije dvije godine, pri čemu su nagrađenima uručene Pakete.
Zvonimir je nagradu „Osoba godine sela Matići“ osvojio za pokretanje kvizaške scene u Matićima, čiji je inicijator i uspješni voditelj već nekoliko godina, a kroz ovaj edukativno-zabavni projekt na najbolji način promovira Matiće i šalje u javnost pozitivnu sliku iz ove mjesne zajednice.
Ivana je novinarka FTV-a i Radija Brčkog, a uvrštena je i među najbolje studente Političkih znanosti u BiH od strane organizacije East West Bridge BiH u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a.
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i naočale
Umirovljenica 80-ogodišnja Kata, priznanje je dobila za 10-ogodišnje sudjelovanje na hodočašću s Gospinim kipom selima Župe Tolisa.
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i stajatiI ove godine tijekom hodočašća, Kata je uspješno prepješačila više od 18 kilometara. Kriteriji za nominaciju, koje su Blog i FB stranica Selo Matići, bili su pojedinačni uspjesi Matićana, koji su svojim djelovanjem doprinijeli ugledu i boljitku sela, a nominirane su osobe iz domena kulture, sporta, gospodarstva i dijaspore.
(radioorasje.com)