U Konjicu sastanak o početku nastave u Federaciji BiH

Edukacija

Danas je u Konjicu održan je sastanak predstavnika Kriznog stožera FBiH, Ministarstva zdravstva FBiH, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalnog ministarstva obrazovanja i predstavnika županijskih ministarstava obrazovanja.

Kako je ranije izvijestilo javnost županijsko Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Vlade Županije Posavske, nastava za osnovce i srednjoškolce počinje 07.09.2020.g.

-Trudimo se naći najbolji model s najmanjim rizikom za djecu, nastavnike i roditelje. Mislim da smo donijeli dobre odluke i da će se mjere primjenjivane “, kazao je na sastanku pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez.

Nastava će početi u skladu sa zakonom odnosno sa školskim kalendarom uz mogućnost da se revidira u skladu s epidemiološkom situacijom. U Federaciji na području Tuzlanske, Sarajevske i Zeničko dobojske županije školska godina počinje 01.09., a u ostalim 07.09. Županije će odrediti na koji način će se obavljati nastava; online, tradicionalno ili kombinirano, ali su dužni poštovati sve preporuke Kriznog štaba i epidemiološke mjere, rečeno je na sastanku.
Preporučeno je da se, u slučaju održavanja nastave u školama, nastava odvija u manjim grupama, uz provjetravanje prostorija, dezinfekciona sredstva, fizičku distancu i nošenje maski.