Vlada Republike Hrvatske usvojila Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu

Posavina

Danas je, na 10. sjednici, Vlada Republike Hrvatske usvojila Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Obrazlažući prijedlog Odluke, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, naglasio je kako Republika Hrvatska, u skladu sa svojom ustavnom i zakonskom obvezom, kontinuirano pruža potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda.

„Time se ujedno potvrđuje i odgovorna politika Republike Hrvatske prema BiH, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi“ – rekao je državni tajnik Milas i dodao kako se, u skladu s takvom politikom, provodi program financiranja projekata od posebnog značaja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini čime se jača njihov položaj i poboljšava kvaliteta života.

Detaljnije o Odluci Vlade Republike Hrvatske o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2020.