Video konferencija na temu poslovnih mogućnosti u Dunavsko-savskoj regiji

Vijesti

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić danas (20.05.) sudjelovao je u radu video konferencije na temu prezentacije programa „Poslovne mogućnosti u Dunavsko-savskoj regiji- Fokus na zaštiti klime& Green Economy“. Moderatori su video konferencije dr. Judit Schrick-Szenczi, koordinatorica težišnog područja dunavske strategije „Konkurentnost poduzeća u Ministarstvu gospodarstva, rada i stanogradnje savezne pokrajine Baden-Württemberg i Marko Ackerman, međunarodni direktor Kompetencijskog centra za Jugoistočnu Europu Industrijsko-trgovinske komore Ulm. Tijekom prezentacije predstavljena je regija sa svojim potencijalima i postignućima, izazovima i mogućnostima za investicije.

Martin Bendel, prvi gradonačelnik Grada Ulma i Jonas Pürckhauer (ITK Ulm), uputili su prigodne riječi prilikom otvaranja video konferencije, nakon čega je predavanje održala dr. Judit Schrick-Szenczi, koordinatorica PA 8 Dunavske strategije. U prigodnom obraćanju na temu predstavljanja područja Županije Posavske i njegovih potencijala na video konferenciju se potom iz Orašja uključio i predsjednik Vlade Đuro Topić.

U nastavku rada prezentirani su programi “Green Economy i poslovne mogućnosti u regiji Vukovar- Srijem“ (Agencija za razvoj okruga Vukovar- Srijem, Trgovinska komora i RH) i Green Economy i poslovne mogućnosti u regiji Vojvodina, Republika Srbija.

Tijekom video konferencije uključeni su u razgovor Matija Ivoković, direktor tvrtke Bauder d.o.o. u Vukovaru i Tomislav Vidović , suradnik u menadžmentu u tvrtki Multinorm d.o.o. ( BiH i RH), Josip Gilja, direktor tehnološkog parka Vinkovci i dr. Ivan Ambros, kompetencijski centar Cekom.

Završnica video konferencije bila je u znaku obraćanja dr. Judit Scrick-Szenczi koja je izrazila uvjerenje da se zajedničkim uključenjem svih sudionika programa mogu otkriti i iskoristiti šanse i potencijali regija, te prenijeti iskustva drugih uspješnih poduzeća u vlastitoj sredini.