UPIS UČENIKA U PRVE RAZREDE SREDNJIH ŠKOLA U ORAŠJU

Vijesti
Bliži se kraj školske godine,a uz redovite aktivnosti u tekućoj školskoj godini, u dvije Srednje škole u Orašjuintenzivno se pripremaju i za upis učenika u novu školsku godinu. Temeljem Odluka o upisu učenika u 1. razred srednjih škola za školsku 2021/22 godinu, elementima i kriterijima izbora kandidata za upis u prvi razred srednje škole koje je donijela ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP, srednje škole u Županiji Posavskoj raspisale su natječaj za upis učenika u 1. razred.
Srednja strukovna škola Orašje u novoj školskoj godini planira upisati 75 učenika u tri razreda, odnosno struke: medicinski tehničar ( EU VET), elektrotehničar i poljoprivredni tehničar (EU VET), izvijestila nas je ravnateljica Mirijam Filipović- Dominković.
U ŠC fra Martina Nedića u Orašju u idućoj školskoj godini upisat će se također tri odjela i to: Opća gimnazija, Ekonomski tehničar – financijsko računovodstveni smjer ( EU VET) i Poslovno-pravni tehničar ( EU VET), kazala nam je ravnateljica Dijana Pejić.
Svi programi obrazovanja traju četiri godine, a za sve srednje škole u ŽP; upis u 1. krugu ljetnog upisnog roka će biti 23. i 24. lipnja, s tim da će se 21. i 22. lipnja primati prijave za upis. Drugi upisni rok u ljetnom krugu je 29. lipnja, prijave se primaju dan ranije za nepopunjena mjesta, a učenicima koji se ne uspiju upisati tijekom ljetnog upisnog roka, preostaje i jesenski 23. kolovoza.
(radioorasje.com)