Brčko: Oko 70 omladinaca čistilo obalu rijeke Save

Vijesti

Izviđači Brčkog danas su, u saradnji sa prijateljima iz udruženja građana “X-centar” i “Beba više”, organizovali akciju čišćenja obale rijeke Save.

Tim povodom je angažovano oko 70 omladinaca koji su, od ušća rijeke Brke u Savu do ulaza u brčansku Luku, u dužini od 500 metara, pokupili sitni otpad.

Uz navedenu aktivnost, organizovana je i radionica na kojoj je prikazan dio izviđačkih vještina i znanja koja su usvojili mlađi članovi brčanskih izviđača.

Za učesnike je organizovana i kratka plovidba rijekom Savom, a sve navedene aktivnosti su planirane projektom “Izviđački metod za zdravi život” koji je podržala Vlada Brčko distrikta.

Čišćenju obale rijeke Save prisustvovao je i Nedim Hamzabegović, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove koji je, u svoje lično i ime Vlade Brčko distrikta, podržao ovu aktivnost.

“Vlada Brčko distrikta podržava one organizacije čiji rezultati rada su vidljivi odnosno one koji ostavljaju pozitivan trag u društvu bez obzira da li je riječ o kulturi, ekologiji ili nečemo drugom, dok one organizacije koje suštinski ništa ne rade nećemo više podržavati”, rekao je Hamzabegović.

Izvor: RadioBrcko.ba