Udruga Nela uručila donaciju udžbenika za škole u D.Mahali, Tolisi i Orašju

Aktivizam Orašje Posavina

Udruga građana NELA Orašje nakon registriranja na početku svog djelovanja iskazala je senzibilnost prema najosjetljivijim skupinama građana. U povodu početka nove školske godine Udruga je pokrenula akciju prikupljanja školskog pribora i udžbenika za djecu iz socijalno ugroženih obitelji i projekt je naišao na  pozitivne reakcije građana koji su se donacijama uključili u ovu akciju. Predsjednica Udruge Samra Šakanović-Prgić i predsjednik Skupštine Udruge Dražen Prgić jučer su donacije uručili ravnatelju i ravnateljicama u osnovnim školama, Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali, fra Ilije Starčevića u Tolisi i  Osnovnoj školi Orašje. Prethodnih dana uručene su i pojedinačne donacije kojima su se najviše obradovali najmlađi učenici.

„Sretna sam što možemo pomoći i od srca se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovaj akciji. Pomogli smo roditeljima i djeci izmamili osmjeh na  lice, a bez pomoći dobrih sugrađana akciju ne bismo uspjeli sprovesti do kraja u tako kratkom vremenu“, kazala je predsjednica Udruge Samra Šakanović-Prgić, te istaknula kako će ovakvi i slični projekti pomoći najosjetljivijim kategorijama i biti u fokusu rada Udruge u narednom vremenu.

 

Podsjetimo kako je volontere Udruge građana NELA Orašje, nedavno posjetio i američki veleposlanik u BiH Eric Nelson s kojim su imali priliku razgovarati o projektima izgradnje mira i povjerenja na našim prostorima.

 

(radioorasje.com)