Udruga građana Nela ugostila ratne vojne invalide

Posavina

“Nema dovoljno ružne riječi kojom bi se opisao rat.”

Udrugu građana NELA Orašje danas su posjetili ratni veterani iz Udruženja Pravi Požar. Na dvosatnom druženju koje se održalo u Omladinskom domu u Orašju mladim učesnicima prikazan je novi i drugačiji koncept izgradnje mira. Mirko, Edin i Zoran bez obzira na to što su prije više od dvadeset godina ratovali na različitim stranama danas su ujedinjeni u jednom cilju i jednoj misiji, a to je da, kako oni kažu, mladim ljudima prikažu surovu ratnu realnost koja će ih udaljiti od nacionalizma i vjerske netrpeljivosti.

“Nakon šest mjeseci rata stao sam na minu koja mi je otkinula stopalo. To je bila moja sreća u nesreći, jer tko zna što bi mi se dogodilo da sam ostao do kraja. Ja nikoga ne mrzim i nisam nikada želio ratovati. ” – rekao je Zoran i zajedno s kolegama Edinom i Mirkom poslao snažnu poruku našim mladim ljudima.

Jedna od učesnica spomenula je citat o kojem je na jednom od školskih predavanja govorila njezina profesorica, a to je da ne postoji niti jedna dovoljno ružna riječ kojom bi se opisao rat, a mi se u potpunosti slažemo s njom.
#dasenikadneponovi
#zaustavimomržnju