Trenutno je 119 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Posavina
PRIOPĆENJE KRIZNOG STOŽERA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA I SOCIJALNE POLITIKE ŽUPANIJE POSAVSKE, 04.11.2020.
ČAK PET SMRTNIH SLUČAJEVA (Od 1. do 4. studenoga 2020.)
Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 04.11.2020. godine ukupno testirano 2449 uzoraka.
Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 263 osobe, 133 osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, 11 osoba je preminulo, trenutno je 119 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.
Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj:
-Općina Orašje 98 osoba
-Općina Odžak 15 osoba
-Općina Domaljevac-Šamac 6 osoba.
Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.
Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 393.
S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.
PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.