Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović u Domaljevcu

Aktivizam Posavina

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović posjetio je danas (04.11.) općinu Domaljevac–Šamac. U posavskom izaslanstvu koje je dočekalo visokog gosta bili su uz ostale predsjednici Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić, načelnik općine Stjepan Piljić kao i Ivo Vincetić, dopredsjednik HDZ BiH.

Tijekom održanog radnog sastanka bilo je riječi o ključnim projektima za tu posavsku općinu, o prekograničnoj suradnji s obzirom na teritorijalni položaj općine Domaljevac – Šamac, povlačenju sredstava iz EU fondova kao važnom mehanizmu sufinanciranja strateških i dugoročnih projekata i infrastrukture, te stvaraju preduvjeta za jači iskorak malog i srednjeg poduzetništva. Dr. Čović je naglasio kako više razine vlasti moraju pratiti taj tempo i biti važna karika u rastu i razvoju jedinica lokalne samouprave koje mogu služiti kao primjer konkretnog rada i ostvarenih rezultata.

Nakon sastanka uslijedio je obilazak vodocrpilišta kojim je riješeno pitanje opskrbe vodom i vodovodne mreže.
U izjavi za medije dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović izdvojio je završeni projekt vodoopskrbe ovog dijela Posavine kojim je konačno zaokruženo pitanje opskrbe pitkom vodom općine Domaljevac-Šamac. -Ovo je projekt od životne važnosti kako bi se Domaljevac razvio u sredinu u kojoj je lijepo živjeti i vraćati se u to posavsko mjesto. Prvi puta kada sam čuo za ovaj projekt, odmah sam se zato stavio na dispoziciju. Sinkronizirano djelovanje u ovoj općini uz pomoć drugih razina, i naravno, naših prijatelja iz Republike Hrvatske i pomoći Vlade RH i premijera Plenkovića omogućili su da one ključne stvari konačno finaliziramo. U sljedeće četiri godine neophodno je napraviti novi zamah i omogućiti financijsku potporu ovoj općini kako bismo zajedničkim djelovanjem pomogli realizaciju sličnih strateških i dugoročnih projekata, kazao je dr. Čović u Domaljevcu.

(zupanijaposavska.ba)