SAMIR SMAJLOVIĆ U NK OSIJEK

Aktuelno Interviju Posavina Sport i Zdravlje

PUM:Šta Smajlović Samir radi u NK Osijeku?

Smajlović:Trenutno sam u završnoj fazi školovanja za Uefa pro trenera , zbog trenutne situacije pandemije korona virusa centar za edukaciju trenera pri nogometnom/ fudbalskom savezu BiH odobrio nam je da svoje staziranje tj svoj diplomski rad ne moramo odraditi u klubovima lige petice , nego to možemo odraditi u klubovima zemalja našeg okruženja . Tako da sam ja odabrao Hrvatsku i NK Osijek .
Tamo sam boravio osam dana tj jedan sedmični ciklus od utakmice sa Goricim do utakmice Osijeka sa Šibenikom . Pratio rad prve ekipe i omladinske škole .

PUM:Kad očekujete da diplomirate?

Trebat će mi otprilike mjesec do dva da završim diplomski rad i očekujem da početnom prvog mjeseca kad je i zakazan prvi rok da diplomiram i steknem diplomu Uefa pro trenera , sto je ujedno i najveće zvanje u ovoj profesiji …
PUM: Ambicije???
Trenutno sam maksimalno fokusiran na trenutni angažman u HNK Orasju a u razgovoru sam oko angažmana u inostranstvu ali tek kad završim diplomski rad .
PUM : Radite sa Nenadom Bjelicom!?

Trenutno najbolji trener na balkanu vrlo jednostavan , skroman i korektan , puno stvari sam naučio u kratkom periodu i neke ću pokušati u primjeniti u praksi , kao sto znate zadnji dan moje posjete zbog velikih bolova u leđima morao je na operaciju leđa i želim mu brz oporavak i veliko hvala na gostoprimstvu u NK Osijeku.
Ne mogu a da se ne zahvalim i njegovim pomoćnicima Rene Pompsu i Nini Bulelu na svemu kao i čitavom kolektivu NK Osijeka od kojih sam dobio sve informacije koje sam tražio.

Redakcija PUM-a zahvaljuje vam se na izdvojenim vremenu i želi vam mnogo uspjeha daljnjem vašem radu.