RIBOLOVCI IZ BOKA POBJEDNICI NATJECANJA “COBRA CUP 2021.”

Posavina Sport i Zdravlje
U organizaciji UR Šaran Orašje, završen je „KOBRA KUP 2021.“, drugo ovogodišnje natjecanje ribolovaca na jezeru Ulovi i pusti – Ciglana u Orašju. U trodnevnom natjecanju u trajanju 72 sata, nastupilo je 8 ekipa iz BiH i Srbije, a bodovanje je bilo sektorsko. Organizatori ističu kako zbog loših vremenskih prilika i naglog zahlađenja, riba nije grizla kako je očekivano, ali su sve ekipe ipak ostvarile ulov. Rezultat je bio neizvjestan do samog kraja, a pobjednika u sektoru B odlučila je razlika svega nepunih 2 kg ribe. Iako se radilo o ozbiljnom natjecanju sa vrijednim robnim nagradama, zbog slabe aktivnosti ribe bilo je dosta vremena za lijepa druženja među ekipama.
U tri dana ulovljeno je ukupno 602 kg ili 97 komada ribe. Prvo mjesto u sektoru A osvojio je Carp tim Parabelum iz Boka sa 123,88 kg ulovljene ribe, a drugi je bio Pelinkovac Obudovac (117,96). Treći je bio CT BAF Bijeljina i četvrti CT Omega Orašje.
U sektoru B pobjednik je Carp tim BAF iz Beograda sa 75,19 kg ribe, a drugo mjesto osvojio je CT Alasi Orašje sa 73,65 kg. Treće i četvrto mjesto osvojili su ribolovci iz Orašja, CT Simply i CT Rođaci.
Najveću ribu u sektoru A, amura 14,20 kg, ulovila je ekipa “PELINKOVAC” iz Obudovca, a u sektoru B, šarana od 12,68 kg, ulovila je ekipa Simply Orašje. Najuspješnije ekipe iz oba sektora nagrađene su pokalima i robnim nagradama. Naredno natjecanje je tradicionalni „KUP UDRUGE“ u trajanju od 50 sati, samo za članove UR Šaran Orašje, koje će biti održano 7. 8. i 9. svibnja.
(radioorasje.com)