Razgovor sa Markom Prgićem dugogodišnjim kapetenom HNK ORAŠJE

Aktuelno Interviju
Nažalost imali ste povredu u pripremnom periodu. Kako se trenutno osjećate i kad navijači mogu očekivati vaš povratak

Da imao sam , i još imam problema sa ramenom . Muci me već par godina , i sada je kulminiralo i spriječilo me da nastupim u pocetku ove sezone.
Srećom , sada se osjećam bolje i već sam krenuo u puni trenažni proces , sto bi trebalo značiti da ću već od naredne utakmice biti na raspolaganju treneru .

Kako vidite početak sezone?

U sezonu smo ušli željni nogometa , utakmica , ali i malo zbunjeni zbog novonastale situacije u svijetu zbog virusa . Furiozno smo krenuli pobjedom u lokalnom derbiju protiv Zvijezde iz Gradačca , i pokazali da imamo kvalitetu i ove godine . Nažalost , par izostanaka nekih ključnih igrača , koštalo nas je u iduća 3 kola , gdje smo osvojili 2 boda , ali to je iza nas , i sada , kada budemo kompletni , nadam se novim pobjedama .

Vaše viđenje na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom korona virusom COVID 19 i najavu da će se igrati bez prisustva gledatelja.

Mislim da se kako stručnjaci , tako i mi obični ljudi , polako učimo i navikavamo živjeti sa virusom . U svim sferama života virus je imao uticaj , i svi smo upoznati da nije bezopasan ni naivan . Ali , takodjer sam mišljenja , da se stvari polako moraju vratiti u normalu .

Možete li ocijeniti kvalitet lige i nogometa u cijelini.

Mislim iskreno da iz godine u godinu kvalitet lige je u blagom padu . Ne mogu to bas točno objasniti zašto je tako , ali jednostvno kada ste u tome , kao ja , već dugi niz godina , osjetite da se stvari mijenjaju .

HNK Orašje pretrpio je velike izmjene u igračkom kadru. Vaša procjena trenutnog stanja u ekipi.

Kao i svake , tako i ove godine smo doživjeli velike promjene u ekipi . Nekako smo se već naučili nositi sa time , nije to vise nepoznanica . Bitno je da u periodu adaptacije , novi igrači imaju podršku od onih koji su tu već duze vrijeme , i da se uklope u ekipu veoma brzo . Trenutno stanje je zadovoljavajuće , dobro se trenira i zdrava je konkurencija u ekipi .

Možete li izdvojiti neku ekipu koja po vašem mišljenju igra dobro i za koju smatrate da može napraviti iskorak.

Ne mogu sa sigurnošću još ustvrditi tko bi ove godine mogao konkurirati za ta vodeća mjesta na tablici , jer nismo još igrali sa svim ekipama , i nisam upoznat sa čime ekipe raspolažu . Ali ono sto se na početku da naslutiti jeste da ekipa HNK Posušje će biti pravo osvježenje u ligi , bas kao i Vis Simm Bau , ekipa iz Kosove .

Kao jedan od najiskusnijih igrača što bi ste preporučili mladim igračima.

Mladi igrači nikada nisu bili u boljoj poziciji , kao u zadnjih par godina . Po pravilu tri igrača ispod 21 godine moraju nastupiti u prvih jedanaest . Utakmice ove lige se prate medijski sve vise i vise , uskoro ćemo imati i prenose na uglednim kanalima Arena sporta . Sve to govorim kako bi ukazao mladim igračima , kakva im se prilika pruža , da uz rad , trud i odricanja , mogu doći do iskoraka i napraviti neku ozbiljniju karijeru .

Vaša poruka za sve jubitelje nogometa i navijače

Ljubitelji nogometa i navijači su trenutno uskraćeni da prate dešavanja na zelenom terenu , naravno zbog već pomentog virusa Covid-19 . Znam da je to teško prihvatiti i naviknuti se , i nadam se da će u sto skorije vrijeme , doci do promjena glede tih pravila , i da će moci sa uživanjem se vratiti na tribine.