Matijas Pejić trener HNK Domaljevac bivši nogometaš i čovjek poznat kao veliki humanista.

Aktuelno Interviju

U potrazi za pozitivnim pričama iz Županije Posavske, naišli smo na onu iz Domaljevca, odnosno HNK “Mladost” Domaljevac, a povodom toga naš sugovornik je Matijas Pejić trener/igrač ove ekipe, te član uprave ovoga kluba. Matijas je poznato ime u svijetu nogometa koji je u svojoj karijeri nastupao za HNK Orašje, FK Slobodu iz Tuzle, FK Velež iz Mostara, NK Zvijezdu iz Gradačca, NK Travnik, te za Češkog prvoligaša FC Zbrojovka iz Brna, također bio je član svih reprezentativnih selekcija naše države, a upisao je i jedan nastup za A-selekciju, a sada pred kraj karijere odlučio je pomoći svojem Domaljevcu da organiziraju jedan zdrav sportski kolektiv.

Za početak Matijas, koja su vaša očekivanja od sezone 2020/21?

– Kada su u pitanju rezultatski ciljevi naš klub nema imperativ nekog rezultata, jedini zadatak koji imamo pred sobom je napredovati i biti bolji nego što smo bili u sezoni prije, a to možemo ostvariti samo u slučaju da nastavimo raditi kao i do sada, odnosno da nam na treninzima redovno bude prisutno 16-18 igrača, čime se teško mogu pohvaliti i ekipe iz višeg ranga nego što smo mi, a što se tiče samog rezultata u ligi, tu želimo igrati ozbiljan i atraktivan nogomet, pa ako nas takav nogomet rezultatski dovede na 1.mjesto, mi nećemo bježati od toga, ali ponavljam, trenutno smo bez rezultatskog imperativa.
Moram istaknuti da je naš klub prije nekih 3-4 godine bio na dnu, pa čak možemo reći i blizu gašenja, tako da smo trenutno u fazi stabilizacije kluba i ulaganja u infrastrukturu kluba kao što je natkrivanje dijela tribine, postavljanje stolica, te renoviranje svlačionica i saniranje travnjaka, sve su to zadaci koji su pred nama, na moju sreću skupili smo ekipu od nekih 6-7 ljudi koji svakodnevmo odvajaju sat-dva svojeg vremena i aktivno sudjeluju u radu kluba, bez toga sve ovo što smo do sada uspjeli ne bi bilo moguće.

U prošloj sezoni ste u prosjeku imali najviše gledatelja u ligi??

– Upravo tako, u prošloj sezoni najveći broj gledatelja je bio prisutan na našim utakmicama, a često smo i na gostovanjima imali više naših navijača nego domaćih.
Jednostavno naši navijači nas vole, prepoznaju naš rad, trud i zalaganje, prate nas u stopu, a mi im se pokušavamo odužiti našom borbenošću na terenu i mogu reći da je ta ljubav između nas na terenu i naših navijača na jednom vrhunskom nivou.
Ja im se ovim putem zahvaljujem što nas bodre, pa čak i onda kada nas ne ide i neizmjerno mi je žao što je trenutno na snazi zabrana prisustva gledatelja na utakmicama, nadam se da će se to pravilo ubrzo promijeniti, jer nogomet se igra za navijače i nogomet bez navijača nema previše smisla, pogotovo u našim nižim ligama.

Prvi ste klub koji je imao igrača pozitivnog na COVID-19?

– Da, nažalost mi smo prvi sportski kolektiv na ovim prostorima koji je u svojim redovima imao prvog pozitivnog na COVID-19, to nam je javljeno na dan kad smo trebali imati generalnu probu pred novu sezonu, cijela ekipa nam je istog trenutka stavljena u izolaciju, tako da umjesto treninga i završnih priprema pred sezonu, završili smo zatvoreni u kućama na 14 dana, baš iz tog razloga nisam siguran koliko je ova izolacija ostavila traga na našim igračima i kako ćemo izgledati na startu prvenstva, budući da je ovo “novo normalno” morat ćemo se što prije naviknuti i naučiti se živjeti pod novim pravilima koje stvara pandemija COVID-19.

U odnosu na prošlu sezonu, koje su vam promjene u igračkom kadru?

– Na moje veliko zadovoljstvo naša ekipa nije se previše promijenila, odlazaka gotovo da i nije bilo, dok u rubrici dolasci trenutno smo na dva imena, našu ekipu pojačao je Anto Brašnić koji može pokriti sve poziciji u zadnjoj liniji, te Igor Breškić koji igra na poziciji desnog bočnog.

Ovih dana organizirali ste akciju “KUPI STOLICU-ULJEPŠAJ JELAS” možete li nam reći nešto više o toj akciji?

– Ovu akciju smo pokrenuli kao dio projekta uljepšavanja našeg stadiona, a ona se sastoji iz tri faze.
Prva faza je već pri kraju, a ona podrazumijeva izradu i postavljanje čelične konstrukcije, ovu fazu smo financirali preko sredstava iz javnog natječaja Federalnog ministarstva prosvjete, kulture i sporta i iz budžeta Općine Domaljevac-Šamac.
Druga faza će biti izrada i postavljanje krova, oluka i snjegobrana, dok je treća i završna faza renoviranje betona, te nabavka i postavljanje stolica, upravo ovu drugu i treću fazu ćemo financirati iz akcije “KUPI STOLICU-ULJEPŠAJ JELAS” koja je mene osobno ugodno iznenadila, budući da su nam svoje donacije do sada uplatili iz raznih mjesta Županije Posavske, a naravno najviše iz našeg Domaljevca.
Ujedno nadamo se da će i Vlada Županije Posavske prepoznati ovu akciju, kao jednu pozitivnu priču i pomoći nam da ovaj projekt uspješno privedemo kraju, a ovim putem želim se zahvaliti svima koji su dosada podržali ovu akciju.

Matijas, hvala na ugodnom razgovoru, imate li nešto dodati za kraj?

– Za kraj, zahvalio bih se vama i vašem portalu na promociji našeg kluba, mislim da je kompletnoj Županiji Posavskoj bio potreban jedan portal kao što je vaš, koji će se puno više bazirati i pisati o onim pozitivnim pričama kojih ima jako puno na našim prostorima, ali često ne mogu doći do izražaja od onih svakodnevnih i negativnih priča.
Sretno u daljem radu vašem portalu.