Predsjednik Vlade Topić i predstavnik Fondacije Helvetas Dominković potpisali memorandum o suradnji

Vijesti

U Vladi Županije Posavske danas (31.03.) predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i menadžer Fondacija Helvetas Sven Dominković, potpisali su Memorandum o suradnji, kao plod suradnje sa uglednom Fondacijom koja je značila donaciju vrijedne opreme za dvije strukovne škole u Orašju i Odžaku. Sastanku je nazočila ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske Ana Andrić, tajnik u ministarstvu dr. sc. Marko Nedić, ravnateljice Srednje strukovne škole u Orašju Mirijam Filipović Dominković i Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku Ivanka Pudić.

Radi se o uspješnom implementiranju projekta „Unapređenje srednjeg strukovnog obrazovanja kroz obavljanje praktične nastave u kompanijama i javno-privatni dijalog sukladno potrebama tržišta rada“ kroz koji su dvije srednje strukovne škole dobile vrijednu opremu (za odžačku školu) i CNC stroj (za orašku školu).

Predsjednik Vlade Topić i ministrica Andrić zahvalili su se na donaciji koja znači, istaknuli su, potporu unaprjeđenju dualnog strukovnog obrazovanja kojim se stječe kvalitetno obrazovanje prilagođeno gospodarskim zahtjevima, što je preduvjet da mladi nakon škole i ostanu na ovome području.

Zahvalnost donatoru izrazile su i ravnateljice škola, a g-din Dominković je naglasio odličnu suradnju sa ministarstvom od koje je i potekla inicijativa. Pomoćnica ministrice Nada Dujković bila je posebno angažirana u tome projektu.

Nakon sastanka u Vladi upriličen je obilazak radionica i donirane opreme u Srednjoj strukovnoj školi u Orašju, razgovor s nastavnicima praktične nastave i predstavljanje daljnjeg ulaganja Vlade ŽP za zanimanje CNC operater.