POTPISANI UGOVORI VRIJEDNI 240 000 KM!!

Vijesti

U Vladi Županije Posavske u Orašju danas (30.12.) potpisani su ugovori za sufinanciranje projekata zaštite okoliša u iznosu od 240.000,00 KM. Potpise na ugovore stavili su ministar prometa, veza i zaštite okoliša Anes Osmanović, te predstavnici jedanaest odabranih prijavitelja po javnom pozivu, a to su: JP „KOMUNALAC“ d.o.o. Orašje, Vodovod i odvodnja Orašje, Općina Domaljevac-Šamac, Komunalac d.o.o. Odžak, Općina Odžak, Uslužni obrt zeleni planet Green planet Odžak, „ECO LINE“ d.o.o. Donja Mahala, DPP Lipa Odžak, Vijeće mladih općine Odžak, Sportsko ekološka udruga Odžak i Udruga HVO HV Odžak. Potpisivanju ugovora bio je nazočan i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

-Raduje me da smo i ove godine uspjeli osigurati sredstva poduzećima i udrugama koje u svojim aktivnostima imaju projekte zaštite okoliša. Nedavno smo kroz javni poziv dodijelili 60.000,00 KM građanima koji su se odlučili na zamjenu kotlova na čvrsto gorivo ekološki prihvatljivim sustavima grijanja na pelet i toplinske pumpe.
Posebno raduje da će sredstva u Odžaku biti usmjerena u nabavku novih kontejnera kako bi se lakše prikupljao i razdvajao otpad koji se vozi na regionalnu deponiju Doboj što segment tretiranja otpada podiže na još veći nivo. Ovu godinu unatoč pandemiji možemo smatrati izuzetno uspješnom u dijelu zaštite okoliša jer smo pored nabrojanih i realiziranih javnih poziva za dodjelu sredstava uspjeli donijeti Plan upravljanja otpadom, koji predviđa da se kroz 5 godina ovo područje regulira na ekološki prihvatljiv način, sukladno našim, ali i zakonima i pravilima Europske unije. To je plan koji, između ostalog, omogućuje da naši subjekti ispunjavaju uvjete kod apliciranja na sve ozbiljnije projekte u sferi zaštite okoliša. Nadamo se da ćemo uspjeti osigurati još više sredstava za projekte u narednoj godini, a planiramo izraditi i usvojiti još jedan zahtjevan i strateški Plan iz područja zaštite zraka u našoj županiji, izjavio je Anes Osmanović, ministar prometa, veza i zaštite okoliša ŽP.