Održana XVII. sjednica Skupštine Županije Posavske

Posavina

Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 16. 3. 2021. godine, održana je XVII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
Zastupnici su razmatrali i usvojili: Zakon o pravobraniteljstvu, Izvješće o radu Neovisnog odbora za izbor i reviziju Županije Posavske za 2020. godinu, Izvješće o radu Vlade Županije Posavske za 2020. godinu, Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Posavske za 2020.godinu, Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu kao i Plan upravljanja otpadom Županije Posavske za razdoblje 2020-2025 godina.
Na današnjem zasjedanju Skupština je usvojila i Odluku o odobravanju imenovanja Ministra financija. Za ministra financija u Vladi Županije Posavske imenovan je Mijo Stanić iz Odžaka.
Zastupnici su primili k znanju i Informaciju o radu Kantonalnog tužiteljstva za 2020. godinu te Informaciju o radu Općinskog suda Orašje za 2020. godinu.
Zastupnička pitanja postavili su zastupnici: Blaž Župarić, Mujo Puzić i Drago Zečević.
Dana 15.03.2021. godine svoje XV. sjednice su održali skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.