Odluka o organizaciji nastave od 12.4.2021. godine

Posavina

Vlada Županije Posavske je na današnjoj sjednici (8.4.2021. g.) usvojila Odluku o organizaciji nastave od 12.4.2021. godine, a obrazložila ga je ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Ana Andrić.

Nastavni proces u svim osnovnim i srednjim školama nakon proljetnog odmora učenika, organizirat će se od 12.4.2021. godine po jednom od predloženih Modela organizacije nastave za školsku 2020./21. godinu s higijensko-epidemiološkim uputama („Narodne novine Županije Posavske“, broj 11/20 i 3/21), u ovisnosti od konkretne školske i razredne situacije. Odabir modela za svaku pojedinu školu ili odjel koordinirat će Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

Za sve odjele razredne nastave (od I. do V. razreda) u osnovnim školama, za učenike završnih odjela srednjeg obrazovanja te za učenike ostalih odjela osnovnih i srednjih škola koji imaju do 15 učenika, organizirat će se neposredna nastava sa svim učenicima, svakoga dana, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. (Model III. – Neposredna organizacija nastave).

Za odjele učenika predmetne nastave u osnovnim školama (od VI. do IX. razreda) i odjele učenika srednjih škola (izuzev učenika završnih odjela), koji imaju više od 15 učenika, nastava će se organizirati po kombiniranom modelu organizacije nastave (Model I. – Kombinirani model organizacije nastave (nastava u turnusima)).