MLADOST UPALILA MOTORE!!

Vijesti

POČELE PRIPREME ZA NASTAVAK PRVENSTVA, POJAČANI ZA JOŠ JEDNO IME

– Jučer je na našem stadionu Jelas obavljena prozivka igrača, te su na taj način i započele pripreme za nastavak 1.ŽNL.
Na prozivci se pojavilo 18 igrača, među kojima i nekoliko mladih igrača koji će se pokušati nametnuti treneru Krištiču i izboriti za mjesto u ekipi, treningu su također prisustvovali i Đuro Đukić i Ivan Kesić, koji nažalost zbog zdravstvenih problema neće biti na terenu u narednoj polusezoni.
Uz sve nabrojano nekoliko igrača je propustilo trening zbog privatnih obaveza.
– Budući da smo se na kraju prve polusezone zahvalili trojici igrača, iste moramo nadomjestiti, te smo završili još jedno pojačanje.
U naše redove iz ekipe FK “Jedinstvo 1952” Vučkovci dolazi 23-godišnji napadač Džafer Džafić, koji ima iskustvo igranja i u višim ligama od naše, te se nadamo kako će opravdati epitet pojačanja i pomoći našem klubu da ostvari zacrtane ciljeve.
– Do vikenda naša ekipa će odraditi tri treninga, a onda slijedi i prva prijateljska utakmica gdje će nam protivnik biti federalni drugoligaš NK “Odžak” iz Odžaka.
O vremenu i mjestu odigravanja javnost ćemo obavijestiti na vrijeme.
– Također nakon prebacivanja namjenskih sredstava od VLADE ŽP (3000,00 KM), uprava kluba je odlučila kako je prioritet kupiti novu kosilicu za teren, budući kako su one koje trenutno koristimo dotrajale i stvaraju nam velike troškove na godišnjem nivou uslijed čestih kvarova.