Ministrica Andrić održala radni sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Edukacija Posavina

U Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju održan je 28.10.2020. godine radni sastanak predstavnika Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i ravnatelja osnovnih i srednjih škola Županije Posavske. Sastankom je predsjedavala i rukovodila ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić koja je, između ostalog, naglasila da je cilj sastanka sagledati sve probleme koji se pojavljuju u organizaciji nastave s obzirom na aktualnu higijensko-epidemiološku situaciju i s obzirom na pojavu sve većeg broja djelatnika u nastavi, koji moraju u višednevnu izolaciju te dogovoriti i osigurati jedinstven pristup za sve škole u rješavanju nastalih problema.

Svi nazočni ravnatelji imali su prigodu iznijeti situaciju u svojoj školi i obrazložili su da se u ustanovama pridržavaju Modela organizacije nastave za školsku 2020./2021. godinu s higijensko-epidemiološkim uputama te da je stanje u školama Županije Posavske još uvijek dosta dobro. Trenutačno je u Županiji samo jedan učenik pozitivan na COVID-19 i uspješno se oporavlja, a za četiri pozitivna nastavnika te ostale nastavnike koji se preventivno nalaze u izolaciji osigurana je adekvatna zamjena.

S obzirom na ozbiljnost situacije, dogovoreno je da ravnatelji i članovi Operativnih timova za praćenje implementacije Kriznih planova pripravnosti te dežurni nastavnici pojačaju nadzor nad poštivanjem korištenja zaštitnih maski, održavanjem propisanog razmaka i provjetravanjem učionica, a nadležne inspekcije nenajavljeno će kontrolirati poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Na kraju sastanka ministrica Andrić zahvalila je ravnateljima na aktivnom sudjelovanju u radu i iznalaženju najboljih rješenja za novonastale situacije te pohvalila izniman trud svih učitelja, nastavnika i ostalog osoblja na čelu s ravnateljima škola u ovim teškim vremenima. Također, ministrica apelira na roditelje da i oni daju svoj doprinos u maksimalnom poštivanju higijensko-epidemioloških mjera te da podrže učitelje i nastavnike i prepoznaju trud koji ulažu kako bi učenici nastavili i dalje pohađati neposrednu nastavu u odgojno-obrazovnim ustanovama, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Vlade ŽP.

(zupanijaposavska.ba)