Manifestacija „Dani Tolise 2020.“ započinje u petak i traje do nedjelje

Kultura Posavina

Tradicionalna manifestacija „Dani Tolise 2020.“ započet će u petak i trajat će do nedjelje 4. listopada. Bit će održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika F BiH Marinka Čavare, koji će je ujedno i otvoriti. Za višegodišnje pokroviteljstvo, Zaklada Terra Tolis dodijelit će predsjedniku Čavari, Povelju „Počasni građanin Tolise“, koju je prethodno dobila i Borjana Krišto.

 

Na svečanosti otvorenja jedne od najvećih kulturnih manifestacija u ŽP, bit će upriličena dodjela Književne nagrade „fra Martin Nedić“, te izložba fotografija „Smotra folklora 2007. -2019.“. Upravni odbor Zaklade Terra Tolis na prijedlog prosudbenog povjerenstva odlučio da je ovogodišnji pobjednik i dobitnik književne nagrade “Fra Martin Nedić”, književnik Pero Pavlović sa zbirkom pjesama “Križ, tvoj štit”. Druga nagrada pripala je Miri Gavranu sa zbirkom priča “Priče o samoći”, a Stanko Krnjić je trećenagrađeni za zbirku pjesama “Ratište riječi”. Nagrada pobjedniku bit će uručena prilikom svečanog otvaranja manifestacije.

 

Drugi dan će biti u znaku natjecanja u starim sportovima, popularne „Igrarijade“, te natjecanja u kuhanju fiša i čobanca. Manifestacija će završiti u nedjelju, Memorijalnim odbojkaškim turnirom „Čarli-Žiri“, a od 17,00 sati na stadionu Sloge, zajednički koncert održat će KUD „Kralj Tomislav“ iz Tolise i KUD „Stari hrast“ Novi Travnik. Svi najavljeni sadržaji bit će održani uz pridržavanje mjera Kriznog stožera i s ograničenim brojem posjetitelja. Među medijskim pokroviteljima manifestacije i ove godine je Radiopostaja Orašje, koja će u svojem programu pratiti sva najavljena zbivanja.

(radioorasje.com)