KRENUO MARŠ MIRA ODŽAK-SREBRENICA

Vijesti

Marš mira Odžak Srebrenica 2021. ove godine učešće će uzeti tridesetak pješaka iz Odžaka, dio pješaka će prijeći cijeli put od 200 kilometara dok će drugi dio pridružiti se u Nezuku tradicionalnoj kolini marša mira Nezuk – Srebrenica.
Marš mira je sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici 1995. i proboj preživjelih žrtava genocida do slobodne teritirije koja je tad bila u Nezuku kod Kalesije.

Raduje nas da je situacija sa pandemijom dobra da se može održati Marš mira, nadamo se da neće biti većih problema na putu, da će nas zdravlje i lagan korak poslužiti kako bi na ovaj način odali počast žrtvama genocida u Srebrenici. Uhodani smo što bi se kazalo, iza udruženja su zahtjevni poduhvati Zagreb,Srebrenica i Dubrovnik. Srebrenica sa pješačenjima preko 600 kilometara a redovno pješačimo od Odžaka do Vukovara. Prisutni smo na gotovo većim obilježavanjima stratišta svih naroda diljem države. Želimo na ovaj način skrenuti pažnju na stradanja kako se zlo nikada, nigdje i nikome ne bi više ponovilo.

Ovom prilikom zahvalio bi se svim prijateljima koji su nas podržali u ovom zahtjevnom poduhvatu kazao nam je Nihad Alić predsjednik udruge prijateljstva Koraci mira.