INTERVJU S TRENEROM HAJDUKA ADMIROM ISIĆEM PRED DERBI KOLA!!

Orašje Posavina Sport i Zdravlje

Derbi kola može mnogo toga da odluči u vrhu tabele.

Uoči derbija Prve županijske lige između Hajduka iz Orašja i ekipe 19. srpanj Ošta Luka razgovarali smo sa trenerom Hajduka Admirom Isićem.

PUM: Kako ste zadovoljni odrađenim u pripremnom periodu i prve 2 takmičarske utakmice ?

Admir Isić:Zadovoljan sam pripremnim periodom, kao i sa  prve dvije utakmice jer smo igrali sa jednom od najkvalitetnijih ekipa i ekipom Svilaja na gostujućem terenu, ekipom koja se bori za opstanak te nam je tradiocinalno neugodan protivnik.

PUM:Primjetili smo da imate dosta promjena u igračkom kadru, kako to komentarišete?

Admir Isić: Nakon odlaska Rabica,Janjića, Kavgića i Benkovića, morali smo tražiti adekvatne zamjene. Doveli smo 3 kvalitena igrača, Elvedina Mešanovića, Armina Sahačića i Edvina Topčagića od kojih očekujem da kvaliteno zamjene igrače koji su nas napustili.

Nažalost, važna karika u veznom redu Ermin Berbić se povrijedio te će neko vrijeme odsustovati sa terena.

PUM:Sta očekujete od utakmice protiv 19. srpnja iz OŠtre Luke?

Admir Isić:U utakmicu protiv 19. srpnja ulazimo maksimalno spremni, te konačno možemo računati na sve igrače osim Berbića kojeg sam ranije spomenuo. Ostali igrači  su se oporavili od povreda, dok je nekima istekla suspenzija zbog parnih kartona.

Bit će to pravi derbi, te ukoliko pobjedimo približili bi se prvom mjestu na 3 boda.

PUM: Za kraj, možete li prognozirati rasplet prvenstva, te kakve su ambicije Hajduka iz Orašja ? Naravno želimo vam sreću u nastavku takmičenja.

Admir Isić: Do samoga kraja prvenstvo će biti izuzetno zanimljivo, jer ima dosta kvalitetnih ekipa, a ekipe koje bih izdvojio pored naravno naše ekipe su “Dragovoljac” Novo Selo, Napredak iz Matića, Vitanovići te naravno 19. srpanj Oštra Luka.

Ambicije Hajduka su što veći plasman na tabeli, a ako se otvori prilika da budemo prvi i izborimo plasman u veći rang, mi ćemo to znati iskoristiti.

Za kraj, se želim zahvaliti redakciji PUM.ba na interesovanju za rad u našem klubu kao i zbivanjima u Prvoj ligi ŽP.