Gradonačelnik Brčko distrikta Kadrić najavio početak tradicionalne manifestacije „Čari zime“

Vijesti

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovione Esed Kadrić danas je zvanično najavio početak manifestacije „Čari zime u Brčko distriktu BiH“ koja će se održavati na Trgu mladih u toku mjeseca decembra 2021. i januara 2022. godine.

„Ovom manifestacijom nastojimo dodatno obogatiti našu turističku ponudu tokom zimskog perioda i mogućnost lokalnim proizvođačima da promovišu svoje proizvode i već je krenuo postupak postavljanja drvenih kućica za izložbeni i prodajni program u duhu same manifestacije. Ono što je novina ove godine jeste klizalište na Trgu mladih. Opredijelili smo se da klizalište bude otvoreno svakim danom od 10.00 do 21:00 sat, da cijena ulaznica bude simbolična, u visini od 1 KM, a ponedjeljkom i petkom će biti besplatno klizanje za sve učenike osnovnih škola sa područja Brčko distrikta BiH u periodu od 14.00 do 15.00 sati“, kazao je Kadrić.

Gradonačelnik je najavio održavanje koncerta, otkrivši ko će prisutne uvesti u Novu godinu.

„Imaćemo organizovan novogodišnji koncert na Gradskom trgu gdje će izvođač biti regionalna zvijezda Nina Badrić i sve ćemo upotpuniti vatrometom u ponoć“ izjavio je.

Kadrić je kazao da je bilo dilema u donošenju odluke za organizovanje ove tradicionalne manifestacije i dočeka zbog trenutne epidemiološke situacije, ali da je ipak odlučeno da se zimski mjeseci učine ugodnijima svima koji borave ili će boraviti u tom periodu u Brčko distriktu. Svi ovi projekti finansirani su iz Kabineta gradonačelnika.

Podsjećamo, svi zainteresovani za učešće u manifestaciji „Čari zime u Brčko distriktu BiH” mogu da se prijave putem novootvorene veb stranice ove manifestacije ili formulara dostupnog i na stranici društvene mreže Fejsbuk putem linka: Čari zime – prijavni obrazac.

(nula49.com)