Ekskluzivno za PUM-a Vlado Blažanović, predsjednik HOK DOMALJEVAC.

Aktuelno Domaljevac-Šamac Interviju Posavina

Razgovor s Vladom Blažanović, predsjednikom HOK DOMALJEVAC.

01.Nova sezona je pred vratima, a naš jedini premierligaš radi punom parom. Stoga, možete li nam reći šta naša publika može očekivati u ovoj sezoni?

Vlado: Ova nadolazeća sezona će očito biti puna izazova, kao nikada do sada. I ne samo za HOK Domaljevac, nego i za ostale sportske klubove i udruge. Morali smo krenuti s pripremama iako imamo puno nepoznanica. Naime još se nije ni OS BiH očitovao glede uputa za nadolazeću sezonu, ali se nadamo da će osmisliti sustav natjecanja na zadovoljstvo klubova ali i navijača. Potrudili smo se da i ove sezone zadržimo kvalitet i atraktivnost igre, tako da bi doista bila šteta ako bi gledateljima ipak bilo uskraćeno praćenje naših utakmica.

02. Ekipa Domaljevca je pretrpila određene izmjene u igračkom smislu. Možete li nam reći koji su nas igrači napustili i koji su nam se priključili kao pojačanja?

Vlado: Najveće promjene sastava od kad postoji klub smo doživjeli u prošloj sezoni, kada smo ostali bez čak 9 prvotimaca, ali smo ipak usprkos tome, uspjeli okupiti dobru ekipu i na iznenađenje mnogih, ponudili smo kvalitetnu odbojku. Na kraju prve polusezone smo se morali oprostili sa primačem Stefanom Lopatić, a po završetku sezone smo okončali uspješnu i vrlo korektnu suradnju sa tehničarom Dušanom Perišićem i korektorom Miodragom Marinković. U predstojeću sezonu ulazimo s novim pojačanjima iz OK Mladost, primačem Jovanom Ćendić i tehničarom Nemanjom Vidović, a iz Srebrenika nam je došao i juniorski reprezentativac Bakir Hercegovac, koji igra na poziciji srednjeg blokera. Vjerujem da ćemo ovim pojačanjima osigurati mirniju sezonu u klubu, ali i omogućiti više minutaže našim mlađim igračima, što nam i jeste u konačnici glavni cilj.

03.Vi kao predsjednik kluba možete biti ponosni što igrate elitni rang, BiH Premier ligu. To vas svakako imponuje ali i stvara velike obaveze. Da li ste zadovoljni podrškom drugih subjekata ?

Vlado: Iako ovaj klub baštini tradiciju kluba čije ime s ponosom nosi, moram naglasiti kako smo ga skoro u potpunosti uspjeli integrirati u obje općine. Ovim potezom smo dobili više domaćih navijača koji tako zdušno podupiru ovaj kolektiv. Isto tako smo proširili vlastiti bazen domaćih igrača, a namjera nam je također bila osigurati potporu i općine Orašje. Inače ideja je, obzirom na trenutnu situaciju, omogućiti funkcioniranje kluba na županijskoj razini, što ustvari znači da bi u nekoj perspektivi ovaj klub bio i Odžački i Oraški i općine Domaljevac — Šamac. Ovakav način ustroja bi podrazumjevao zajedničko financiranje, upravljanje i odlučivanje (uključujući i definiranje naziva samoga kluba). Za sada imamo punu potporu od vlade Županije Posavske i od općine Domaljevac — Šamac, ali smo uvjereni da će se uskoro i općina Orašje konkretnije uključiti u ovaj projekt, čime bi se omogućila razina profesionalizma kakvu ovaj klub zaslužuje.

04. Nažalost moramo se osvrnuti na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom korona virusom COVID 19 i činjenicu da vaši momci neće imati podršku sa tribina što je u nekim momentima bilo od velikog značaja. Kako gledate na tu situaciju?

Vlado: Na žalost, mi kao i ostali klubovi ne možemo utjecati na odluke kriznih stožera vezano uz trenutnu pandemiju i ni malo nam neće biti lako ukoliko nam se bilo koji igrač zarazi. Moramo poštovati propisane upute i činiti sve da u klubu ne dođe do zaraze. Žao nam je što će publici biti uskraćeno praćenje mečeva s tribina i nadamo se da će se to čim prije promjeniti.

05. Vaša poruka za navijače i sve ljubitelje odbojke.

Vlado: Siguran sam da svaki igrač voli pobijediti, neki više to pokazuju, a neki manje. I ma i onih koji ostavljaju srce na terenu i takve najviše cijenimo i volimo. Slično je i sa navijačima. Ima onih koji vole pogledati dobru odbojku, bodriti svoj klub, ali i pljeskom pozdraviti dobar potez protivnika — što je vrlo korektno. Ali ima i navijača koji srcem navijaju i vole svoj klub. Mi poštujemo i jedne i druge i nadamo se da ćemo se uskoro ponovo viđati na odbojkaškim borilištima. I ovu sezonu imamo ekipu za sam vrh tablice i jako mi je žao što će gledatelji biti uskraćeni za izvanredne mečeve. Puno bi i nama značilo njihovo bodrenje sa tribina, pa se iskreno nadam da ovakva situacija neće još dugo potrajati.

Vlado Blaženović predsjednik HOK Domaljevaca

Redakcija našeg portala želi svu sreču našem HOK-u DOMALJEVAC  u predstojećoj sezoni.