Dan planete Zemlje

Posavina

Već preko 50 godina u svijetu se obilježava Dan planete Zemlje kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu. Ujedinjeni narodi (UN) na konferenciji u Rio de Janeiru i službeno su odredili 22.04. kao Dan planete Zemlje.

-I ove godine u Bosni i Hercegovini, ali i u svim državama članicama UN-a ovaj datum je u sjeni napora da se izborimo s pandemijom Covid-19, ali unatoč tome Vlada Županije Posavske i resorno Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša uspjeli su osigurati sredstva i realizirati niz projekata kroz grant zaštite okoliša. Raduje činjenica da se fokus u našim općinama sve više okreće prema ekološki prihvatljivim tretmanima otpada te smanjenju zagađenja zraka i vode. Potrudit ćemo se i ove godine da kroz ministarstvo realiziramo što više planiranih aktivnosti koje će doprinijeti još boljoj zaštiti naše životne sredine.
U nadi da ćemo zajednički nastaviti raditi na jačanju svijesti o važnosti zaštite životne sredine svim žiteljima Županije Posavske čestitam Dan planete zemlje.

Ministar prometa, veza i zaštite okoliša
Anes Osmanović