Zvijezdi upitne naredne utakmice, klub u teškoj situaciji!

Vijesti

Saopćenje za javnost

NK Zvijezda Gradačac se nakon deblokade računa koji je trajao godinama, suočila s problemom pristizanja tužbi od strane bivših igrača kluba po osnovu dugovanja iz ranijeg perioda.

Obzirom na činjenicu da i pored maksimalnog nastojanja i svih drugih finansijskih obaveza koje redovno ispunjavamo nismo bili u stanju obezbijediti i sredstva za rješavanja ovog duga, Nogometni savez FBiH donio je odluku o suspenziji NK Zvijezda Gradačac iz daljnjeg takmičenja do prodmirenja ovih obaveza.

Dakle, prema trenutnoj situaciji postoji realna mogućnost da Zvijezda neće biti u prilici igrati zakazanu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH, a u pitanju je i nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH.

Aktuelna Uprava kluba je preuzela brojna dugovanja prema igračima i pravnim licima iz ranijeg perioda i ista riješila, te sklopila ugovor sa Poreznom upravom o reprogramu duga po osnovu poreza i drugih doprinosa.
Samo na ime reprograma duga u prošloj godini je uplaćeno 60 000 KM.

Trenutno imamo maksimalno reducirane ugovore sa igračima i nikada manje mjesečne obaveze po osnovu plaća igračima i trenerima kluba.

Pod teretom dugova stvorenih u ranijem periodu uspješno smo se i planski nosili do zadnjeg udara kada je u samo nekoliko dana i potpuno neočekivano pristiglo više tužbi bivših igrača kluba.
Takođe više nego brze reakcije NSFBiH u smislu donošenja navedene odluke, tako da nam je ostavljeno jako malo vremena da riješimo ovaj problem.

Smatramo obaveznim javnost, a posebno naše navijače i simpatizere izvijestiti o trenutnom finansijskom stanju, teškoćama i mogućim posljedicama koje posebno teško padaju u godini kada slavimo sto godina postojanja kluba.

Koristimo priliku da i ovako javno pozovemo lokalnu upravu, potencijalne sponzore i sve druge da nam pomognu riješiti ovaj izlovani, iznenadni i trenutni problem kako bi nastavili takmičenje.

Finansijska konstrukcija za servisiranje redovnih i obaveza reprograma duga prema Poreznoj upravi FBiH je zatvorena i na duži rok bi imali stabilnu finansijsku situaciju u klubu.

U najskorije vrijeme ćemo detaljno i sa preciznim iznosima i nazivima lica, upoznati javnost u smislu svih naslijeđenih dugova i izmirenih dugovanja, kao i iznosima servisiranja redovnih finansijskih obaveza.

Uprava kluba, 25.2.2022. godine