Županjci uživaju na Polojima, uz Savu i dobru ekipu lakše podnose vrele lipanjske dane

Vijesti

Poloji su ovih vrelih lipanjskih dana omiljeno okupljalište Županjaca koji traže osvježenje i spas od nesnosnih vrućina jer se živa u termometru penje i iznad 35 Celzijevih stupnjeva.

To popularno i mnogima omiljeno gradsko izletište nije registrirano kao kupalište jer ondje nije ustrojena spasilačka služba, pa se posjetitelji u rijeci Savi kupaju na vlastitu odgovornost. Uživaju u druženju u hladu obližnjih stabala, rekreaciji i sportskim aktivnostima. Miris roštilja širi se na sve strane, a Polojim odjekuje pjesma, smijeh i graja razigrane djece…

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županje, Josip Nikolozo, ističe da se ove godine više pozornosti poklonilo uređenju Poloja kako bi se građanima osigurali uvjeti i sadržaji za što ugodniji boravak. Uređen je okoliš, u suradnji sa Šumarijom Županja uklonjena su suha i bolesna stabla starih vrba, pokošena je trava, pokupljeno je smeće i naplavine koje je Sava nanijela, postavljene su kante za otpatke, tuševi, dva kemijska WC-a. Pri kraju je uređenje odbojkaškog igrališta, a ovih će dana strojno biti uređena i sama plaža. U Gradu se, napominje Nikolozo, trude da izletište Poloji bude primjereno za boravak sugrađana koji ondje rado provode vrijeme. U tijeku je i uređenje dijela savske šetnice, od Zavičajnog muzeja do Poloja.

– Ovdje nam je super, voda je odlična, ima i sunca i hladovine, pa tko što voli, prava milina! Odmor za dušu i tijelo – poručuje vesela ekipa srednjoškolaca koji će, kažu, na Polojima provesti ljeto. “Za more nemamo novca, preskupo je, a i ne treba nam pokraj naše Save, uz dobro društvo provod je zajamčen”, poručuju.

 

(zupanjac.net)