ŽENE NA ČELU OPĆINE ODŽAK. NAČELNICA NADA ĆULAP I PREDSJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA NASIHA TORIĆ!

Odžak Posavina

Danas je održan nastavak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Odžak gdje je izabrano rukovodstvo tog najvišeg zakonodavnog tijela općine. Na proteklim izborima za Načelnika opčine Odžak izabrana je Nada Ćulap iz HDZ BiH dok je danas za Predsjednicu Općinskog vijeća izabrana Nasiha Torić. To je nesvakidašnji slučaj, rijetko viđen i u većim demokratijama da na ključnim funkcijama u općini budu dvije žene.

Zahvaljujem se svim vijećnicima koji su danas prisustvovali sjednici. Raduje činjenica da je u Odžaku kao rijetko gdje pružena šansa ženama da budu na najvišim pozicijama u rukovodstvu općinom. Nadam se da ćemo zajedno Načelnica, vijećnici i ja uspjeti odgovoriti raznim izazovima koji su pred nama. Svjesni smo problema kojih je mnogo i želimo se što prije uhvatiti u koštac sa njima kako bi smo ih riješili na zadovoljstvo svih građana naše općine.
Zasigurno će brzo otvorenje graničnog prelaza i mosta na koridoru Vc biti olakšavajući momenat i nova pokretačka snaga za razvoj naše općine,kazala je za naš portal Presjednica Općinskog vijeća Nasiha Torić.