VLADA ŽP FINANCIRALA NABAVKU PET NOVIH VOZILA ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE MUP-a ŽP

Posavina
U krugu Policijske stanice Orašje danas je upriličena predaja ključeva pet novih motornih vozila za potrebe Uprave policije MUP-a ŽP. Policijskom komesaru Miroslavu Živkoviću, ključeve je uručio Željko Nedić ministar unutarnjih poslova u Vladi ŽP, te izrazio zahvalnost Županijskoj Vladi koja je prepoznala potrebe u smislu opremanja MUP-a ŽP. Istaknuo je kako je ovaj čin nastavak opremanja i osuvremenjivanja voznog parka, obzirom da je Vlada ŽP u protekloj godini za Specijalnu policiju MUP-a ŽP osigurala kupovinu jednog putničkog i jednog kombi vozila.
-„Današnjom primopredajom tri patrolna i dva civilna vozila, unaprijedit ćemo operativnost naših policijskih službenika, ujedno ostvariti i značajne uštede. Dosadašnji dio voznog parka bio je u dosta zastarjelom stanju, tako da ćemo dosta uštedjeti u smislu smanjenja potrošnje goriva i maziva, a naravno i tehničkog održavanja vozila“, istaknuo je ministar Željko Nedić.
Odlukom o nabavci novih vozila Vlada ŽP je potvrdila opredijeljenosti u smislu materijalno tehničkog opremanja, kao i unaprjeđenja rada policijskih službenika. Ovaj put, navodi ministar Nedić, primijenjen je novi model na području ŽP, financijski leasing za nabavku novih vozila koja će biti isplaćena u narednih 60 mjeseci, a vrijednost vozila je oko 200.000 KM.
Policijski komesar u UP MUP-a ŽP Miroslav Živković je zahvalio ministru Nediću i Vladi ŽP na nabavci vrijednih vozila u cilju povećanja osobne sigurnosti, kao i sigurnosti imovine i svih građana ŽP. – „Vozila će biti raspoređena prvenstveno na terenu za rad policije i doprinijet će bržem i učinkovitijem odgovoru policije na sve sigurnosne izazove. Stara vozila su prešla i do pola milijuna km i zahtijevala su učestale i skupe popravke, tako da će se nova vozila isplatiti u dugoročnom smislu i biti jedna vrsta uštede“, poručio je komesar Živković.
Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom
Glasnogovornik UP MUP-a ŽP Zdenko Ćubel pojasnio je kako se radi o moderno opremljenim dizel vozilima Škoda Octavia, što predstavlja jednu od najvažnijih nabavki u posljednjem desetljeću što se tiče MUP-a ŽP. –„Posljednji kontingent Škoda nabavljen je prije 5-6 godina koje su u međuvremenu dostigle vrhunac kada je u pitanju potrošnja, održavanje i ekonomska održivost. Ovom kupovinom MUP će zasigurno uštedjeti velika sredstva za potrebe održavanja službenih vozila i doprinijeti boljoj sigurnosti policije i građana“, kazao je glasnogovornik Zdenko Ćubel.
(radioorasje.com)