U ŽP ZADOVOLJAVAJUĆE STANJE SIGURNOSTI U MJESECU SRPNJU

Vijesti
Ukupno stanje sigurnosti na području Županije Posavske u srpnju ove godine ocjenjeno je zadovoljavajućim, navodi se u informaciji MUP-a ŽP. U oblasti kriminaliteta evidentirano je uvećanje broja obrađenih Kaznenih djela sa 15 na 32 u odnosu na prethodni mjesec, a ukupna razriješenost je 81,25%. Najčešće su prijavljivana kaznena djela „Teška krađa“ i „Krađa“, s tim da nije bilo prijava iz oblasti organiziranog kriminaliteta i terorizma.
Broj prekršaja protiv javnog reda i mira je umanjen sa 11 na 8, a najčešće je narušavan tučom, odnosno svađom i omalovažavanjem ovlaštenih službenih osoba, na ulici, nedjeljom i u vremenu od 22,00 do 06,00 sati. Prekršaji su evidentirani na području općine Orašje 2 i u općini Odžak 6.
Tijekom protekloga mjeseca došlo je do povećanja broja prometnih nezgoda s 15 na 22, u kojima su 4 osobe teže i 2 lakše ozlijeđene. Iz prometa je isključeno 16 vozila i 31 vozač, najčešće zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i neregistriranosti. Tijekom srpnja ukupno je oduzeto 46 različitih predmeta (oružja, streljiva, javnih isprava, novca i dr.), a provedene su po jedna lokalna i županijska operativna akcija pojačane kontrole sudionika u prometu. U sklopu svojih aktivnosti, policijski službenici su svakodnevno vršili nadzor nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove ŽP.
(radioorasje.com)