U ODBOJKAŠKOJ REPREZENTACIJI BiH I DVOJICA NAŠIH ODBOJKAŠA DAVOR DOMINKOVIĆ I IVO IVIĆ!

Aktuelno Domaljevac-Šamac Posavina Sport i Zdravlje
Muška odbojkaška reprezentacija BiH u Lukavcu završava 15-dnevne pripreme za predstojeći kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo 2021.godine koji će se odigrati u Sjevernoj Makedoniji od 11. do 16. siječnja. BiH je u skupini sa Turskom i domaćinom Makedonijom, dok je Danska odustala od kvalifikacija. Igrači treniraju u Lukavcu, a za ove kvalifikacije izbornik odbojkaške reprezentacije BiH prof. Ifet Mahmutović pozvao je 16 igrača, s tim da će dvojica biti prekobrojna. Selekcija BiH nakon što kompletna obavi Covid test, putuje u Makedoniju gdje je već u ponedjeljak očekuje susret s domaćom selekcijom.
U prvim riječima izbornik Mahmutović je izrazio zadovoljstvo uvjetima za rad u dvorani u Lukavcu i još više ozračjem koje vlada među igračima. Osvrnuo se na nezgodan tajming odigravanja kvalifikacija i kratak period priprema. –„Mnoge reprezentacije su kvalifikacijske susrete odgodile za svibanj i na žalost nitko nije okupio igrače, tako da nemamo suparnika i kvalifikacije ćemo dočekati bez pripremnih utakmica. Ekipa je vrlo mlada, sastavljena od igrača iz inozemstva i onih koji nastupaju u Premijer ligi BiH, a više od 80 posto igrača se nije susretalo u reprezentativnom dijelu. Nismo opterećeni rezultatom u ovim kvalifikacijama, jer će većina ovih igrača narednih desetak godina biti na okupu, a kroz rad će doći i rezultati“, naglasio je Mahmutović.
Plasman na EP izborit će sedam prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih u skupinama, a izbornik Mahmutović, ne skrivajući optimizam, ističe kako je svjestan kvalitete suparničkih ekipa Turske i Sjeverne Makedonije. –„Na turnir ne idemo s bijelom zastavom, jer ne bi se ni prijavljivali da ne očekujemo dobar rezultat i plasman na Europsko prvenstvo. Na ruku nam ide otkazivanje jako kvalitetne Danske, stoga je Turska favorit. Mi smo nepoznanica i njima i makedoncima i sigurno ćemo biti iznenađenje na turniru“, poručio je izbornik Mahmutović.
Među 16 igrača koje je pozvao izbornik Mahmutović, na pripremama u Lukavcu su i dvojica posavaca, aktualni kapetan HOK Domaljevac Davor Dominković i dijete Domaljevca Ivo Ivić koji brani boje prvaka Hrvatske, OK Mladost Ribola Kaštela. Poziv Iviću i Dominkoviću je veliko priznanje za sport u Županiji Posavskoj, ali svakako i domaljevačkom klubu koji godinama uporno i kvalitetno radi na stvaranju mladih igrača, što će im ujedno biti veliki poticaj da nastave ustrajno trenirati. Obojica ističu kako im je velika čast da su kao igrači Domaljevca pozvani u reprezentaciju, što jasno potvrđuje dugogodišnji odličan rad jednog od najuspješnijih sportskih klubova u Županiji Posavskoj.
(Facebook-Hok Domaljevac)