Trg Bosne i Hercegovine u Odžaku!!

Vijesti

Na 11. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Odžak, dvotrećinskom većinom glasova usvojena je Odluka o određivanju naziva ulica i trgova na području općine Odžak.
Pomenutom Odlukom određeni su novi nazivi dva trga: Trg Bosne i Hercegovine i Trg Povratka i dvije ulice: Aleja mira i 102. odžačke brigade HVO.


Odžačka brigada 17. aprila obilježava tridesetu godišnjicu od formiranja a prošla je ratni put odžačkog, brodskog i oraškog ratišta. Na tom putu je poginulo 150 najboljih sinova, preko 500 je ranjeno, a kroz samu brigadu prošlo preko 3500 boraca koje je krasilo zajedništvo naroda i želja za povratkom u svoj Odžak.


Oba trga su ove godine preuređena a na trgu Bosne i Hercegovine pored obnovljene Male vijećnice Beledije uskoro će u funkciju biti puštena moderna fontana sa led rasvjetom.
Inicijativu za određivanje naziva Trg Bosne i Hercegovine uputio je Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Odžak još 1. marta povodom 30. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Odlukom je definirano da građani koji žive u ovom dijelu Odžaka neće morati mjenjati dokumente nego će isti važiti do redovne zamjene dokumenata.
Uskoro slijedi numeralizacija kućnih brojeva kako bi adrese bile upotpunjene.