Tamara Benković iz Ugljare najmlađa seniorska trenerica neke ekipe u hrvatskom ženskom nogometu!!

Vijesti

HNK Hajduk dobio je svoju žensku ekipu, u Bijelom salonu potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji sa ŽNK Marjan, koji će promijeniti ime i postati ŽNK Hajduk. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić i predsjednica ŽNK Marjan Matea Bešlić. Hajduk se na ovaj način uključuje u moderne europske trendove uz praćenje razvoja europskog nogometa sukladno strategiji UEFA-e.

Prva ekipa ŽNK Hajduk s natjecanjem počinje sredinom rujna, a glavni sponzor prve ekipe je tvrtka “SuperSport” čiji će logo djevojke nositi na prednoj strani dresa. Na potpisivanju poslovno-tehničke suradnje sudjelovale su igračice Matea Granić, Lucija Mudrinić, Ana Bakalar, Karla Jonjić i Anja Prskalo te prvotimci Hajduka Stipe Biuk i Marin Ljubičić

– U početku našeg mandata naveli smo osnivanje ženske selekcije kao jedan od ciljeva. Gotovo godinu dana smo skenirali situaciju u ženskom nogometu u Hrvatskoj i Splitu, razgovarali smo sa ŽNK Split i ŽNK Marjan, te nam je drago da smo se danas odlučili na ovu poslovno-tehničku suradnju koja je potpisana na godinu dana plus još potencijalne dvije. Nadam se da će za tri godine ŽNK Hajduk postati sastavni dio Hajdučke obitelji, a do tada ćemo im kao Klub pružati logističku podršku, dobit će naš visibility i ogroman marketinški potencijal. Oni će nastaviti raditi kao udruga, cilj za ovu sezonu je ulazak u prvu ligu, a sljedeće godine, uz snagu Hajduka i borba za vrh. Bolje rečeno, cilj je sve ono čemu teži Hajduk, a to je borba za naslove u svim selekcijama – istaknuo je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

– Ovo je povijesni trenutak za splitski ženski nogomet, vjerujem i hrvatski, jer naš najveći klub dobiva i svoju žensku ekipu. Držim da će ovo biti putokaz i svima ostalima u Hrvatskoj u kojem smjeru treba krenuti. Do sada je naša suradnja bila, rekla bih, na prijateljskim osnovama, a od sada ćemo biti ravnopravni dio Hajduka. S ponosom ćemo nositi Hajdukov dres, uvjerena sam da kvalitetni rezultati u narednom periodu neće izostati. Hvala predsjedniku Jakobušiću što je u Marjanu prepoznao partnera, koji će i Hajduku dati nešto više – kazala je Matea Bešlić, najmlađa predsjednica nekog nogometnog kluba u Hrvatskoj.

Ženska ekipa Hajduka u svom pogonu već sada ima preko sto djevojaka i djevojčica koje marljivo treniraju, seniorke će se natjecati u 2. HNLŽ, kadetkinje i pionirke u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi, a početnice u Ligi Dalmacije. Sredinom rujna na Poljudu će krenuti i škola nogometa za djevojčice i interes će sasvim sigurno biti izniman.

 

– Imamo kvalitetu za korak naprijed, igrački kadar je izvanredan, jedna smo od najmlađih ekipa u ligi, ali iznimno talentirana. Pod imenom Hajduk, osim boljih uvjeta za rad, dobit ćemo i prepoznatljivost. ŽNK Hajduk će biti na ponos svima kojima je bijela boja na srcu – kazala je 24-godišnja trenerica ŽNK Marjan Tamara Benković, najmlađa seniorska trenerica neke ekipe u hrvatskom ženskom nogometu kojoj će u radu pomagati Josip Pirić, iskusni trener, koji je 2003. godine osnovao ŽNK Marjan i današnji dan drži svojim novim rođendanom.

Videoprilog sa svečanog potpisivanja ugovora u Bijelom salonu pogledajte na aplikaciji Hajduk Digital TV .

(Hajduk.hr)