SUSRET DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI 

Vijesti

 

Na Vlašiću održani su 12. susreti DDK-a na razini FBiH.

U okviru aktivnosti na obilježavanju Svjetskog dana dobrovoljnih darivalaca krvi na Vlašiću su održani 12. Federalni susreti dobrovoljnih darivalaca krvi. Organizator ovogodišnjih susreta je bio Crveni križ Federacije BiH.

 

Susretima je prisustvovalo oko 200 dobrovoljnih davalaca krvi, učesnika i gostiju. Crveni križ FBiH je za sve učesnike osigurao majice i kačkete. Na pomenutoj manifestaciji su pored ukazivanja na značaj dobrovoljnog darivanja krvi uručena i najviša priznanja Crvenog križa FBiH višestrukim darivateljima krvi. Ove godine sa prostora Županije Posavske najveća priznanja su dobili Marko Oršolić, Janja Vuković,Nerfid Džananović i Rado Maksimović.

Dobrovoljni davalaci krvi su primili Zlatni znak za 100 i više darivanja, dok je Srebrenu plaketu za 50 i više darivanja dobilo 94 davalaca krvi iz Federacije BiH.

Ja kao najmlađi sam dobio nagradu te mi zadovoljstvo čini spoznaja da naše dijelo život znači.Nakon dodjela nastavili smo druženje sa ostalim davaocima krvi iz svih kantona koji su bili nazočni. Uz to smo dobili prigodne poklone. Mogu reći da sam pocašćen sto sam bio prisutan jer mi je to dalo još veći poticaj da i dalje nastavim davati dragocjenu tekućinu kome puno vise znači i može spasiti život. Do sljedećeg okupljanja lijep pozdrav sa hladnog i maglovitog Vlašića kaže Rado Maksimović