SERGEJ MARINKOVIĆ: UŽIVAM U SPORTU I DRUŽENJU SA PRIJATELJIMA

Vijesti

Pravi primjer da jabuka ne pada daleko od stabla je Sergej Marinković, sin pokojnog golmana ” Janjuša “( Radovana Marinkovića). Starije generacije sigurno pamte kakav je to golman bio i kakva ljudska veličina.
Odmah je bilo za očekivati da će i Sergej krenuti putem nogometa samo osim na gol odabrao je da bude jedan od ostale desetorice igrača u polju.
S obzirom da je rođen u Brčkom i da je s obitelji živio svega stotinjak metara od stadiona Jedinstva tu je i započeo svoje prve nogometne korake i  postigao svoj prvi gol.
Dolazak u Prvu Županijsku ligu Posavine dogodio se sasvim slučajno 2020.godine na nagovor prijatelja Ivana Pejića koji je u to vrijeme bio i trener NK 19. Srpanja iz Oštre Luke. Vrlo brzo se uklopio u


ekipu i već u prvoj polusezoni pokazao o kakvom igraču je riječ.
Većinu svojih utakmica odigrao je u obrani ali ipak ubilježio je i 3 pogotka te polusezone.


Ekipa iz Oštre Luke polusezonu je završila na 1.mjestu.
Sergej je drugi dio sezone otišao u FK Guber iz Srebrenice nakon čega je uslijedio povratak u NK 19.Srpanj.
Ostaje žal što nije bio s ekipom u drugom dijelu prvenstva da se ” okiti” titulom prvaka, ali njegovi suigrači su itekako izdvajali Sergeja kao jednog od važnijih igrača barem za prvi dio sezone. Nisu ga zaboravili niti u trenutcima slavlja već su ga držali na video pozivu skoro cijelu večer.
S obzirom da je momčad iz Oštre Luke kažnjena bodovno i novčano nakon ne ulaska u viši rang natjecanja svi su znali da slijedi teška sezona i da će bodove biti teško nadoknaditi. Uz to liga je i smanjena sa 14 klubova na 12 klubova zbog istupanja Tramošnice i Boka. Upravo povratak Sergeja bio je pun pogodak postigao je 12 golova u sezoni čime je  najbolji strijelac ekipe te je opstanak vrlo brzo osiguran . Na kraju ekipa je zauzela deveto mjesto na tabeli .