Rada Đokić, odbojkašica Crvene Zvijezde: Zrele smo za Premijer ligu

Posavina Sport i Zdravlje

Odbojkašice Crvene Zvijezde iz Obudovaca šampionke su Prve lige Republike Srpske za sezonu 2020/21.

Velikim uspjehom Obudovljanke su izborile nastup u Premijer ligi BiH.

Do istorijskog uspjeha pulenke Milenka Perušinovića su stigle nakon što su u zaostaloj utakmici 19. kola savladale ekipu Maglića sa 3:0. Sa 18. pobjedom u sezoni su i matematički osigurale titulu obzirom da imaju 12 bodova prednosti u odnosu na Radnik. U međuvremenu su ostvarile novi 19. trijumf u redovnom kolu protiv ekipe Ljubinja (3:0), a zasluženi pehar za najboljim tim Srpske dobiće u posljednjoj utakmici kada na svom terenu buu dočekale ekipe Glasinca

Ovo je za mladi sportski kolektiv najveći uspjeh u istoriji kluba. Sjajni rezultati tokom posljednje dvije sezone plod su sjajnog i kontinuiranog rada Uprave relativno mladog kluba, osnovanog 2004. godine, koji je brzo postao ponos opštine Šamac. U taboru novog premijerligaša sreća i ponos zbog velikog uspjeha.

“Na nekom širem planu, još nismo ni svjesne koliko će nam značiti prelazak u viši rang, naročito mlađim igračicama, koje čine značajan dio kluba. Osjeti se uzbuđenje u klubu, iščekivanje i ponos, zaista jako puno pozitivnih emocija i energije zbog svega što se dešava”, rekla je prvotimka Crvene Zvijezde, 28-godišnji libero Rada Đokić.

Đokićeva je članica kluba praktički od njenog osnivanja, 2004. godine. Prošla je sve omladinske kategorije, a daleke 2008. godine bila je pionirski prvak RS i BiH. Naglašava da je iza njih teška i duga sezona, kao i da s nestrpljenjem iščekuju debi u elitnom rangu bh. odbojke.

“Što se tiče ove sezone, rekla bih da je bila duga i teška, iako se prema stanju na tabeli ne bi reklo. Ipak, treba imati u vidu da se ove godine liga sastojala od 12 ekipa, od čega smo imali tri ekipe koje su ispale iz Premijer lige – Inova, Višegrad i Foča, što je podiglo kvalitet lige. Sa druge strane, prvo mjesto je bilo neki cilj koji smo postavili na početku sezone i trudili se iz utakmice u utakmicu da ga i ostvarimo. Smatram da smo zreli za sljedeći korak, a to je Premijer liga”, istakla je standardna članica novog šampiona Republike Srpske.

Podsjetimo, Crvena Zvijezda je i prošle godine bila nadomak Premijer lige BiH, tada su u sezoni prekinutoj usljed pandemije virusa korona samo zbog slabijeg set količnika izgubili titulu prvaka RS. Ove su otišle korak dalje ispisavši najljepše stranice istorije kluba. Poredak u Prvoj ligi RS: Crvena Zvijezda 55, Radnik 43, Inova 43, Drina 39, Ljubinje 37…

(nezavisne.com)