Prvi čovjek Orašja poslao oštru poruku: Ukoliko nekome smetamo, napuštamo ligu

Vijesti

Jučer su na rasporedu bili susreti 5. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a u Orašju su snage odmjerili istoimena domaća ekipa i Budućnost iz Banovića.

Konačan rezultat je glasio 2:2, a ako je suditi po izjavama čelnika kluba iz Orašja, svoj “šou” imala je sudijska trojka na čelu sa Harisom Halkićem, kojem su pomagali Hasan Nanić i Edin Zjakić.

Prvi čovjek Orašja Ivo Ivkić razočaran je današnjim suđenjem, ali ne samo današnjim. U izjavi za SportSport.ba Ivkić je istakao da je u svim utakmicama odigranim u ovoj sezoni njegov klub drastično oštećen.

Ivkić ne može da vjeruje kako sudije sude Orašju i poručuje da će od Fudbalskog saveza tražiti analizi svih mečeva Orašja te da će zahtjevati da se sve javno objavi. Također dodaje i da će Orašje ukoliko smeta fudbalskim moćnicima istupiti iz lige.

 

“Nevjerovatno je šta se dešava Orašju. Klub smo sa tradicijom, koji je igrao i u najjačem rangu bosanskohercegovačkog fudbala i ovakav odnos sudija prema nama nismo zaslužili. Nama se jednostavno ne dozvoljava da igramo i u svih pet dosad odigranih utakmica smo drastično oštećeni”, istakao je Ivkić za SportSport.ba i dodao:

“Dakle, govorim jasno i glasno, u svih pet mečeva sudije su pravile greške na našu štetu, a to ne može biti slučajno. Danas smo svjedočili jednom bezobrazluku Harisa Halkića i njegovih pomoćnika. Ako je ofsajd onda je ofsajd, ako je prekršaj onda je prekršaj. Stvarno ne znam čemu sve ovo vodi i mi smo primorani reagovati kako bismo zaštitili naš klub.

Tražit ćemo od Fudbalskog saveza analizu suđenja na svim našim utakmicama i da se sve javno objavi. Upravni odbor će se i javno oglasiti nakon sjednice, a ukoliko nekome smetamo, što je očito, napustit ćemo ligu. Igrali smo mi i u nižem rangu. ispadali smo na zelenom terenu, pa se onda uspjevali vratiti. Spremni smo opet u niži rang. Sa Orašjem se niko neće igrati”.

Podsjetimo, Orašje je u prvih pet kola osvojilo isto toliko bodova, a protivnici su im bili Goražda (2:1), Travnik (1:2), Gošk (1:1), Bratstvo (1:4), te Budućnost (2:2).