Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Posavina

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 11.09.2020. godine ukupno testirano 948 osoba, a broj testiranih uzoraka je 1480.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 79 osoba, 58 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su,1 osoba je preminula, trenutno je 20 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje 16 osoba:
-Orašje 4 osobe
-Tolisa 9 osoba
-Kopanice 2 osobe
-Donja Mahala 1 osoba

Općina Odžak 3 osobe:
-Odžak 2 osobe
-Vojskova 1 osoba

Općina Domaljevac- Šamac 1 osoba:
-Domaljevac 1 osoba.

Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 75.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

(zupanijaposavska.ba)