Premijer Županije Posavske posjetio Strolit

Vijesti

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u pratnji ministara u Vladi, Dragutina Živkovića ministra gospodarstva, rada i prostornog uređenja, Anesa Osmanovića, ministra prometa, veza i zaštite okoliša i Mije Stanića, ministra finansija danas posjetio je sjedište tvrtke Strolit d.o.o. u Odžaku, gdje ih je primio direktor Edin Garić i suvlasnik tvrtke Jusuf Sejdić.
Tijekom susreta razmijenjene su informacije o potencijalima tvrtke, aktualnim i planiranim projektima, te izraženo zadovoljstvo uspjehom i napretkom u proizvodnji ove tvrtke.
Poduzeće Strolit d.o.o. Odžak je smješteno na površini od 120 000 m² od čega oko 16 000 m² zauzimaju proizvodni pogoni i uredi, poduzeće je specijalizirano za projektiranje i proizvodnju čeličnih konstrukcija, šasija za kamione, konstrukcija za strojeve i industrijsku opremu. U izgrafnji je moderna pjeskara i lakirnica.
Primjer uspješne privatizacije.

Ove godine navršava se 17. godina od početka obnove našeg “Strolita”. Trebalo je tu uložiti dosta sredstava i pameti, uposliti dosta mladih stručnjaka i prije ratnih iskusnih metalaca da se krene u osvajanje nove proizvodnje. Odlučili smo se za projektiranje i proizvodnju šasija za kamione, proizvodnju čeličnih konstrukcija i dijelova za industrijsku opremu. Prije toga je trebalo nabaviti suvremene strojeve (CNC, robote-zavarivače kao i lasere za sječu debelih limova). Stoga smo dali šansu mladim ljudima, inženjerima kao i dobrim iskusnim majstorima gdje sva naša proizvodnja, a radi se o godišnjoj proizvodnji 1.500 šasija za kamione, odnosno 5.000 tona godišnje prerađenog željeza u gotovim proizvodima i 600 komplet gotovi prikolica ide za izvoz kazao je Jusuf Sejdić jedan od osnivača poduzeća Strolit d.o.o iz Odžaka.