Poziv na cijepljenje u borbi protiv COVID-a

Vijesti

Prema redosljedu prijavljivanja jučer je u Domu zdravlja Orašje drugu dozu cjepiva primio i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

-Objavom ove informacije želimo ohrabriti sve one koji su u dvojbi vezano za cijepljenje da to što prije naprave. Koronu treba shvatiti isključivo kao zdravstveni problem, a zdravstveni problemi se u 21. stoljeću rješavaju dosegom znanosti. To je u ovom slučaju cjepivo. Razvoj i primjena drugih Internet teorija neće nam puno pomoći. Osiguranjem veće procijepljenosti stanovništva smanjit ćemo pritisak na naše zdravstvene ustanove, te izbjeći nova ograničenja u kretanju i svakodnevno u životu, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Topić.

Prema posljednjim službenim podacima resornog Ministarstva zdravstva i socijalne politike na području Županije Posavske je potvrđen koronavirus kod 1984 osobe. Za sada se oporavilo 1774 osoba, a iste su uspješno izliječene, dok je 106 osoba nažalost preminulo. Trenutno je aktivno 104 slučaja, 120 osoba se nalazi u samoizolaciji. Postupak cijepljenja se provodi sukladno Planu cijepljenja protiv COVID-19 za Županiju Posavsku. Do sada je u Županiji Posavskoj cijepljeno 5196 osoba od kojih su 463 (evidentirane) osobe cijepljene izvan Županije Posavske dok je od 4733 cijepljenih osoba na području Županije Posavske 3652 osobe cijepljene sa obje doze.