POVRATAK VELIKANA OK”NAPREDAK”

Vijesti

Povratak velikana bosanskohercegovačke odbojke OK „Napredak“ Odžak

Odžak je odbojkaški grad sa dugom tradicijom i velikim klupskim uspjesima a koji je dao dosta igrača svjetske klase. Poslijeratni uspjesi kluba su dva puta prvaci Bosne i Hercegovine, a Bosnu i Hercegovinu predstavljao na međunarodnim natjecanjima Top-Team Kup, CEV Kup, Challenge Cup i Final four BVA Cup.
Od osnivanja kluba davne 1973.godine klub je imao prekid u svom radu zbog ratni zbivanja i sada dvije posljednje sezone. Početkom ove godine ideja o buđenju kluba je došla od skupine zaljubljenik u odbojku koja je oformila inicijalni odbor koji je sagledao stanje u klubu ustanovio što je potrebno učiniti da se muška odbojka ponovno vrati u Odžak. Inicijalni odbor nakon analize sazvao je Skupštinu kluba i izabrao novu upravu kluba gdje na čelo uprave izabran Darko Kasap a Franjo Pirkl za direktora kluba. Ovo je za mene velika čast a ujedno i velika odgovornost da prihvatim ovaj izazov u vremenima u kojim živimo ali isto tako mogu reći od svibnja 2022.godine na radost svih prijatelja i zaljubljenika u ovaj sport klub ponovno postoji u našem Odžaku. Novu upravu na čijem sam čelu očekuje težak posao da se klub ponovno pokrene i krene sa službenim natjecanjem. Isto tako znam da novi članovi uprave imaju znanje, volju i entuzijazam da Odžak ponovno dobije mušku odbojka na čvrstim nogama. Ovom našem zajedničkom projektu dali su svi veliku podršku od građana, poduzetnika, struke tj. bivših igrača i trenera kao i naše lokalne vlasti. Sam dolazak na Skupštinu kluba svih bivših predsjednika, igrača, poduzetnika i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti govori koliko je bitan klub za naš grad. Ne mogu a da ne istaknem i neka se nitko ne naljuti da je naš bivši igrač, trener i izbornik seniorke muške odbojkaške reprezentacije Hrvatske i Bosne Hercegovine Dragan Božić došao na je Skupštinu iz Hrvatske gdje živi i simbolično darovao klub sa jednom novom loptom i gdje se stavio novoj upravi na raspolaganje u stručnom dijelu što on može pomoći.
Nova uprava će razdvojiti stručni rad od vođenja kluba gdje će direktor kluba biti spona između struke i nas u upravi. Prvo što je potrebno uraditi je osigurati uvjete za trenažni proces, osigurati adekvatnu opremu za radi, pokrenuti omladinske pogone i u naredna dva mjeseca vidjeti što je potrebno popuniti na igračkom rasteru za seniorsku ekipu da bi se moglo krenuti navrijeme sa priprema za natjecateljsku sezonu 2022/23. Isto tako u fokusu će nam biti da prvenstveno osiguramo kontinuirano što stručni kadar za rad s mladim gdje su se već uključili neki bivši igrači i treneri i ostvarivanje suradnju sa osnovnom i srednjom školom.
Klub nagodinu proslavlja 50. godina od svog osnivanja i želimo klupski rođendan obilježiti sa novim početak suvremenog i modernog europskog odbojkaškog kluba Napredak iz Odžaka jel je on to kroz povijest uvijek i bio, na kraju je istakao predsjednik kluba Darko Kasap.

Očekivanja od nove uprave kluba i koji su prvi potezi direktora kluba, prvo što će učiniti je uspostaviti stručni stožer za seniorsku ekipu i omladinski pogon ove aktivnosti su u završnoj fazi i uskoro očekujemo imenovanja glavnog i pomoćnih trenera. Nakon toga ćemo započeti kreiranje seniorske ekipe i prva okupljanja djece u omladinskom pogonu, od nove uprave očekujem izradu financijskog plana, pronalazak sponzora za kluba, kao i marketinške aktivnosti za promociju kluba istakao je direktor kluba Franjo Firkl.