Potpisani ugovori po Javnom pozivu za Grant zaštite okoliša vrijedni 270.000,00 KM

Posavina

U Vladi Županije Posavske u Orašju danas (22.12.) potpisani su ugovori po Javnom pozivu za Grant zaštite okoliša Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Vlade ŽP u vrijednosti od 270.000,00 KM. Potpise na ugovore stavili su ministar prometa, veza i zaštite okoliša Anes Osmanović, te predstavnici deset odabranih prijavitelja po Javnom pozivu. Potpisivanju ugovora bio je nazočan i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

– Planom i programom za ovu godinu predvidjeli smo da sredstva za Grant zaštite okoliša po Javnom pozivom preusmjerimo na poduzeća i udruge kojima je to potrebno, i koji mogu realizirati u sklopu zaštite okoliša svoje programe. Uspjeli smo osigurati sredstva u iznosu 270.000,00 KM i raspodijelili smo ih, većinom na komunalna poduzeća u Odžaku, Orašju i Domaljevcu te na nekoliko udruga. U ovoj godini unatoč pandemiji koronavirusa uspjeli smo osigurati ova sredstva kako bismo, koliko je to moguće u postojećim uvjetima, uložiti i u oblast zaštite okoliša, te potrebne komunalne infrastrukture, izjavio je nakon potpisivanja ugovora ministar Osmanović.

Sredstva su namijenjena, uz ostalo, za projekte proširenja kanalizacijske mreže, opremanje komunalnih poduzeća specijalnim vozilima, sanaciju i čišćenje deponija, zaštitu prirode i okoliša kroz edukcije i niz programa, projekata i aktivnosti u tri posavske općine.