Potpisan ugovor o početku rekonstrukcije platoa JP „Luka Brčko“

Vijesti

24.5.2021. Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević danas je u prostorijama „JP „Luka Brčko“ prisustvovao potpisivanju ugovora o saradnji za izvođenje radova za rekonstrukciju platoa „Luka Brčko“ koji je potpisan između direktora JP „Luka Brčko“ i predstavnika izvođača radova „Prijedorputevi“ i „Bijeljina-put“.

On je nakon potpisanog ugovora istakao važnost današnjeg događaja i kazao da vjeruje da će saradnja između izvođača radova i „Luke Brčko“ biti korektna i da će se poslovi završiti u predviđenom roku.

Direktor JP „Luka Brčko“ Perica Josić naglasio je da je danas historijski dan za brčansku „Luku“ i da će započeti radovi ubrzo omogućiti i efikasniji rad ovog preduzeća.

„Potpisom ovog ugovora ulazimo u završnu fazu projekta revitalizacije „Luke“. Želim izvođačima da poželim sreću u radu i nadam se da će sve radove završiti na kvalitetan način i u predviđenom roku“, kazao je Josić dodajući da JP „Luka Brčko“ uporedo radi na još dva projekta, odnosno na rekonstrukciji pruge željezničke stanice te nabavci krana.

Direktor firme „Prijedorputevi“ Radenko Crnogorac kazao je da je ovo jedna vrsta i međunarodnog projekta i da se nada da će ga uspješno završiti.

„Nakon uspješno odrađenog tendera, danas smo došli u situaciju da možemo da potpišemo ugovor o izvođenju radova. Ukupna površina koja bi trebala da se tretira kroz ovaj ugovor je oko 8.000 kvadratnih metara. Nadamo se da ćemo uspješno završiti ovaj posao“, naveo je Crnogorac.

Rok za završetak radova je šest mjeseci, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi oko 1.770.000 KM.