Podizanje vodotornja u Domaljevcu

Domaljevac-Šamac Posavina

Nakon što je postavljen stup vodotornja, jučer 08. rujna izvršena je završna operacija montaže – podizanje spremnika za vodu. Ovo su ujedno bile i najzahtjevnije faze u izgradnji vodotornja a sve je proteklo bez većih poteškoća.

U pripremi za ove radove bilo je potrebno nasuti i učvrstiti kvalitetnu podlogu kako bi velike auto dizalice imale stabilnost za podizanje tereta od 30 tona. Ukupna visina objekta prelazi 50 metara dok je zapremina spremnika za vodu 270 m3.

„Današnjim radovima vodotoranj je dobio svoj konačni izgled. Ovo je bila najteža faza izgradnje i drago mi je da je sve proteklo u najboljem redu. U nastavku je potrebno instalirati upravljačko postrojenje te izvršiti priključenje dovodnih i odvodnih cijevi.

Projekt vodoopskrbe jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u povijesti naše općine i predstavlja veliki izazov pogotovu u financijskom smislu. Ovaj problem oduvijek opterećuje naše ljude i zbog toga je stavljen u vrh prioriteta u radu općinske uprave. Do sada smo imali potporu naših partnera u Vladi Republike Hrvatske, Vladi Županije Posavske i Vladi Federacije BiH i ja sam uvjeren da ta potpora neće izostati ni ubuduće te da ćemo uspješno riješiti pitanje vodovoda na našoj općini“ – naglasio je načelnik općine Stjepan Piljić.

(domaljevac.ba)