Počele radionice projekta „Zeleno pоduzetništvo za razvoj ženskog pоduzetništva u Brčkom”

Aktivizam Posavina

U Brčkom su danas započete radionice u vezi sa projektom „Zeleno pоduzetništvo za razvoj ženskog pоduzetništva u Brčko distriktu BiH“ koje imaju za cilj da unaprijede poduzetnička znanja i iniciranje samostalnih poslovnih djelatnosti od strane žena poduzetnica u Brčkom.
Implementator projekta je „Inicijativa za kvalitetu i održivi razvoj” (IKOR) u suradnji s UG „DEMOS” iz Brčkog.

Radionicu je podržao i Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

„S obzirom da živimo u društvu u kojem su žene vrlo često zapostavljene, ovaj projekt će im omogućiti da uđu u poduzetničke vode, nauče tajne tog posla i na takav način same doprinesu da njihov položaj u društvu bude onakav kakav treba da bude. Brčko će kroz svoje programe, a koje mi inače provodimo i kroz samozapošljavanje, osigurati financijska sredstva kako bi one mogle započeti svoj rad. Prihvatili su ovaj izazov i želim im uspjeh u njihovom radu”, kazao je Gudeljević.

Radionici je nazočila i voditeljica Pododjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Amra Abadžić kao i projekt koordinator IKOR-a, Dragan Ostić koji je istakao da od danas počinje druga faza projekta koja je fokusirana na seriju radionica.

„Projekt je podijeljen u tri faze. Prva faza obuhvatila je izradu priručnika, druga faza fokusirana je na seriju radionica dok se treća faza odnosi na mentorsku i savjetodavnu potporu. Radionice u Brčkom će se održavati 22. 9. i 23. 9. i narednog tjedna 29. 9. i 30. 9. 2020. godine. Nakon toga se nastavlja mentorska i savjetodavna potpora za sudionice koje prođu obuku”, kazao je Ostić.

Financiranje projekta je osigurala švedska agencija SIDA, putem Veleposlanstva Švedske u BiH, a sve u okviru projekta „Europski Akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za MSP u BiH – SBA u BiH“ koji implementira razvojna agencija „EDA” Banja Luka u suradnji sa Odjelom za gospodarski razvitak, šport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

????????????????????????????????????